מאפי שמרים אישיים במילוי קרם וניל ושוקולדמבין כל הקינוחים שחשבנו שלא נאכל בפסח הקרוב, מאפי שמרים היו אלה שגרמו לנו לכאב הכי גדול. לשמחתנו, הגיע המתכון הזה, שיגרום לכם להפתיע את כל מי שתיפגשו בחג הקרוב. הרווחתם
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 20/04/16 08:14
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים (12 מנות):לבצק:
לקרם וניל ושוקולד:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות 2 בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את תערובת הקמח, החמאה, השמנת, הסוכר, הביצה, החלמון, המלח ותמצית הווניל, ולשים במהירות בינונית למשך כ-4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, יוצרים צורת עיגול, ומניחים בתוך קערה. 4 מכסים את הקערה, ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק תופח מעט. 5 מכינים את קרם וניל: בקערה קטנה שמים חלב, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר, תמצית וניל ואגוזים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה. 6 מצננים את התערובת במשך כשעה במקרר עד שהיא מתייצבת. 7 על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ"מ. 8 מורחים את קרם הוניל בשכבה אחידה ודי דקה. 9 מפזרים שוקולד צ'יפס בנדיבות. 10 מגלגלים לרולדה הדוקה. 11 חותכים ל-12 חתיכות ומניחים בתוך תבנית שקעים משומנת. 12 מכסים את התבנית ומתפיחים במשך כ-30 דקות במקום חמים עד שהמאפים תופחים. 13 מברישים את המאפים בעדינות בחלבון, אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים תפוחים וזהובים, ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 14 מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה מלאה. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס. 15 מברישים את המאפים המוכנים בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט • הקמח מתאים לחולי צליאק שכן הוא ללא גלוטן • שמרים אינם מכילים אף אחד מ-5 הדגנים, ולכן הם כשרים לפסח • המוצר מכיל עמילנים, קמח אורז, חלבון אפונה ועוד – הכל כשר לפסח • התערובת כשרה לפסח בהשגחת הרבנות |