עוגת גבינה קרה עם קרם קפה ושוקולד לבןשבועות עוד רגע כאן, ובין שלל המאכלים החלביים שתכינו לערב החג, כדאי מאוד שתיקחו בחשבון את העוגה המפוארת הזו. בכל זאת, יש כאן מכל טוב ארץ זבת החלב, השוקולד הלבן וקרם הקפה
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 18/05/16 07:30
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לשכבת הגבינה:
לקרם הקפה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הביסקוויטים עד לקבלת אבקה דקה. 2 מוסיפים את החמאה המומסת, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב. 3 מעבירים את התערובת לתחתית התבנית, מהדקים היטב לשכבה אחידה, ומצננים במקפיא במשך כשעה. 4 מכינים את שכבת הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינת שמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5 בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. 6 מוסיפים כשליש מכמות הקצפת לתוך תערובת הגבינה וטורפים היטב. 7 מוסיפים פנימה את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 8 יוצקים את התערובת על גבי הבסיס הקר ומשטחים את החלק העליון. 9 מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך שש עד שבע שעות לפחות. 10 מכינים את קרם הקפה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת מתוקה, הקפה הנמס, אבקת הקקאו, אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג, ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם אחיד ויציב מאוד. 11 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ. 12 מזלפים תלוליות קרם קפה בחלק העליון של העוגה. 13 מקשטים בשוקולד לבן מגורר בחלק המרכזי. 14 מפשירים את העוגה במקרר במשך 4-5 שעות ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט |