קינוחי שוקולד הם התמכרות גדולה במהלך כל השנה, וגם בפסח אין שום סיבה שנוותר על התענוג. בדיוק בשביל זה נדב ומור מפרגנים לכם במתכון לקינוח מתוק, שוקולדי ולגמרי כשר לפסח שבכלל לא תרגישו בהבדל. בתאבון
מצרכים:
120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
160 גרם סוכר
4 ביצים
80 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
40 גרם קמח תפוחי אדמה
80 מ"ל שמן
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- ממיסים בקלחת שוקולד, חמאה ו70 גרם מהסוכר (היזהרו שלא לשרוף את השוקולד) ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מקציפים ידנית בקערה את הביצים ואת יתרת הסוכר, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
- לאחר שהתערובת אוורירית ובהירה, מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח התפוחי אדמה ואת האגוזים, ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד.
- מוסיפים שמן ומאחדים הכל עד לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית אפייה בגודל של 20X30 ס"מ בנייר אפייה.
- אופים כ-20-25 דקות עד שהבראוניז מקבל קרום יציב מלמעלה.
- מניחים את הבראוניז בצד להתקרר לגמרי.
- אפשר לגוון ולהחליף את האגוזים בכל דבר שתרצו- שוקולד לבן, שוקולד צ'יפס או לזלף ריבת חלב בנקודות על גבי הבראוניז.