מאז שאנחנו יחד, ובעיקר מאז ש"בייק אוף ישראל" עלתה לאויר, אנשים ממטירים עלינו המון שאלות. כולם רוצים לדעת 'איך אנחנו עושים את זה'. חלק סקפטיים ולא מאמינים שאנחנו באמת חיים בהרמוניה, וחלק פשוט רוצים שנפרוש בפניהם את הפרקטיקה, כי גם הם איתנו בסירה המעורבת הזו ונתקלים בלא מעט בעיות.

את החיים שלנו כחילוני ודתייה, אנחנו לא מרגישים 24/7. מבחינתי אני נשואה לבחור שיש לו הרבה יותר מה להציע מאשר המורשת החילונית: הוא חכם, הוא מצחיק, הוא בן זוג מטריף ואבא רומנטיקן ובמקרה הוא גם חילוני. לאקי מי. זה נכון שיש פער ואי אפשר להתעלם ממנו, אבל לאנשים ששואלים אנחנו עונים שזה בכלל לא ההבדל הכי גדול בינינו.

יותר משאנחנו שונים באמונות שלנו (אני מאמינה באלוהים ואלון מאמין בי) אנחנו שונים באופי שלנו. אין ספק שאתם עוד תשמעו על זה, אבל הפעם בחרנו להתמקד בפער הדתי.

חן ואלון קורן (צילום: חן ואלון קורן)
חן ואלון קורן | צילום: חן ואלון קורן

מתי אנחנו כן מרגישים את המשמעות של "דתייה" ו"חילוני"? לא ביום יום, אבל כן יש סוגיות מרכזיות שבהן אנחנו צריכים לקבל החלטה. רגעים מיוחדים שדורשים מאיתנו התייחסות עדינה יותר. אחת מהן היא כמובן חינוך הילדים. כולם מסביב מודאגים אם נשלח את בארי לחינוך דתי או חילוני? ובכן, אנחנו הרבה פחות מודאגים. קודם כל, שיהיה בן אדם, ויותר מאוחר, כשיגדל - יוכל לבחור בעצמו אם הוא רוצה לקיים אורח חיים של אמונה כזו או אחרת.

בתור חילוני שנשוי לדתיה אין לי בעיה שבני או בתי יבחרו להיות דתיים. מה רע בזה? ובכלל, אצלנו בבית מסתובבת שמועה שאומרת שככל הנראה הבנות יהיו דתיות והבנים חילונים. כאבא אני חותם ולוקח את זה בשתי ידיים. חן שגדלה בחינוך דתי לא בטוחה בכלל שלשם היא תרצה לשלוח את הילדים. בכלל, ההגדרות האלה מדכאות קצת את התיאבון. אנחנו רוצים שבארי יגדל בין בני אדם, חילונים או דתיים, בנות או בנים. תביאו הכל, וכמה שיותר, העיקר שיהיו בני אדם.

הפער השני שעליו אנחנו מגשרים הוא שמירת השבת. לחן חשובה אווירת השבת הביתית, הקידוש, שירי השבת והנחת, ובשבילי - מה זו שבת בלי נסיעה לים? פה הסוד הוא גמישות: אני עושה לה קידוש והיא קוראת הארץ, אני מוותר על נסיעות לים, וחן מבינה שעל כדורגל אני לא מוותר - עם כל הכבוד לשבת וינפש.

חן ואלון קורן (צילום: חן ואלון קורן)
חן ואלון קורן | צילום: חן ואלון קורן


כמעט כל ערב שישי אנחנו מארחים קבוצות אצלנו בבית לארוחות שבת מסורתיות. בכל ארוחה כזו מגיע הרגע שאנשים שואלים "אז איך הכרתם?" ואנחנו מספרים את הסיפור שלנו מהתיכון ועד בארי. כשאני מספר שאני חילוני כולם בהלם. עומד מולם בחור מזוקן, עם כיפה, שלפני רגע שר 'אשת חיל' לאשתו עם דמעות בעיניים, ולפני שני רגעים בירך והסביר להם לפרטים על המנהגים השונים של שבת. אני חילוני וחן דתייה, זה נכון. אבל יותר מזה - אני אוהב את חן וחן אוהבת אותי ואנחנו באים זה לקראת זו, כי אין לנו שום עקרון יותר חזק. אז למרות שאני חילוני, יש לנו ריח של שבת בבית, ולמרות שחן דתייה היא חותכת לי עוגה כשהיא יודעת בפירוש שאקום להכין כוס אספרסו במכונת קפה ליד הפרוסה.

חוץ מזה,אני חייב להודות שאני מאוד נהנה ממסורת השבת שלנו. אני לא מוותר על שירת "אשת חיל" לחן בכל שישי, ומרגשת אותי המחשבה שאלו בדיוק אותן מילים ששר סבא שלי לסבתא שלי. וכך הפכתי מחילוני גמור, שלמד רק בצבא מתי אומרים "לחיים" ומתי עונים "אמן" בקידוש, לחילוני גמור שזוכר גם את הקידוש וגם את ההבדלה בעל פה אבל משוטט בפייסבוק בינהם.

הפעם בחרנו מתכון שקבלנו בירושה מאמא של אלון, ואנחנו עושים אותו כמעט כל שבת ולכם יש מספיק זמן להתארגן על מצרכים ולהכין בעצמכם בסוף שבוע הקרוב.

עוף בבצל שמתבשל 4 שעות בלי בושה, עם אורז וטנזיה שקדים וצימוקים

מה צריך?

לתבשיל העוף:

10 שוקיים
20 בצלים גדולים
כף וחצי כורכום
כף מלח גס
כף פלפל גרוס
רבע כוס שמן

לטנזיה:

100 גרם שקדים פרוסים
100 גרם צימוקים

להגשה מכינים אורז לבן בכמות המתאימה לכם

מה עושים?

להכנת תבשיל העוף:


1. פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.  
2. בסיר סוטז רחב שמים רבע כוס שמן ומחממים על אש גלויה.
3. מטגנים את הבצל בשמן החם למשך 5 דקות.
4. בסיום הטיגון של הבצל, מסדרים מעליו את העוף בצפיפות. מעל העוף מפזרים מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם וכף וחצי של כורכום.
5. מבשלים כך עם מכסה על אש בינונית כרבע שעה, ואז מערבבים בעדינות ומנמיכים לאש נמוכה.
6. מבשלים על אש נמוכה כ-4 שעות עד שכל התבשיל משחים והבצל הופך דק דק ודומה לריבה.

להכנת הטנזיה:

1. מחממים 2 כפות שמן בסיר קטן. אל השמן החם מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים כ-2 דקות על אש בינונית.
2. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים יחד בסיר כ-4 דקות עד שכל התערובת שחומה וקלויה.

עוף וטנזיה (צילום: חן ואלון קורן)
מתאים לאירוח בשבת ובכלל. בתאבון | צילום: חן ואלון קורן

להגשה: מסדרים בצלחת הגשה רחבה הר של אורז ועליו מניחים את השוקיים. אפשר לסדר כמו בתמונה. מוזגים על השוקיים את הבצל עם הרוטב הסמיך ומעל הכל מפזרים את תערובת טנזיה ומגישים. בתאבון.

חן ואלון קורן מתמודדים יחד בתכנית "בייק אוף ישראל". כשהם לא אופים עוגות מדהימות הם גם מעבירים סדנאות בישול ומארחים ארוחות שף בבית. כאן תוכלו ליצור איתם קשר בפייסבוק.

"בייק אוף ישראל"- רביעי וחמישי ב-21:00