את החרוסת שמככבת על שולחן הסדר אוכלים בדרך כלל עם שברי מצה וחתיכת חסה מרעננת, אבל מסתבר שזאת לא הדרך היחידה. עם נגיעות מפריז וטעם מקומי, לגל ויוני יש את המתכון המושלם לקינוח שיצליח להפתיע גם את האורחים שלכם. בתאבון.
מצרכים:
מקרון
140 גר' אבקת שקדים
190 גר' אבקת סוכר
140 גר' חלבונים
140 גר' סוכר
1 גר' מלח
מילוי חרוסת
150 גר' שוקולד לבן
40 גר' סילאן
300 גרם שמנת מתוקה
אגוזי מלך שבורים
הוראות הכנה:
מקרון
- מנפים יחד אבקת שקדים ואבקת סוכר.
- מקפיצים חלבונים עם סוכר ומחי לקצף יציב וגמיש.
- מקפלים את התערובת של האבקות בכמה נגלות לא להפיל יותר מדי את המסה.
- מזלפים ואופים בתנור 160 מעלות 15 דקות.
מילוי חרוסת
- מרתיחים חצי מהשמנת ושופכים על השוקולד, ומניחים בצד להתקרר.
- מקציפים את מלית השוקולד ביחד עם שאר השמנת ומוסיפים את הסילאן והאגוזים.