לא באמת היה להם סיכוי לשוקי ההון במזרח אסיה ובאוקיאניה; לא כשמדד ה-S&P 500, המשקף תמונה רחבה למדי של שוק המניות האמריקני צנח מתחת ל-900 נקודות; לא לאחר ירידות של 4%-5% ביבשת אירופה, ולא לאחר צניחה של 10% בשווקים מתעוררים בדרום אמריקה כדוגנת ברזיל (מדד הבווספה צנח ב-10.2%). אם כן, ממזרח נפתחו וננעלו הבוקר הירידות - והן חדות.
וכך למשל, הציגו מדדי המסחר ירידות שאפילו הנמוכות שבהם שבימים כתיקונם היו מקבלות את הביטוי "חדות", אולם בשבועות האחרונים הפכו למעין קו תקן; ככה זה כשהבורסה בהודו מאבדת למעלה מ-1.3% מערכה (הבורסה היחידה שעדיין נסחרת, א"ו) והיא המתונה מבין הירידות; בדרום קוריאה, לעומת זאת, בחנו המשקיעים את קו הירידה בשיעור 9% - אך בהמשך מתמתנות מעט הירידות לכ-7.5%, לעת עתה.
מעבר לחשש העולמי ממיתון, ולהשפעה של כלכלת ארה"ב, המהווה את שוק הייצוא המרכזי של המזרח, היום קיבלו המשקיעים אימות של ממש לחששות, כשנתוני היצוא היפני יצאו נמוכים מהציפיות. המדד הסיננטי האזורי, MSCI אסיה-פאסיפיק מבית מורגן סטנלי, נסוג לרמתו הנמוכה ביותר ב-4 השנים האחרונות. המצב, אגב, פוקד גם את המטבעות המקומיים, שנחלשים מול הדולר לאחר ההלאמה של קרנות הפנסיה בארגנטינה - שוק מתעורר אחר, כאמור - שלשום.
"עדיין יש הרבה אי-ודאות ועצבנות בשוק", אמר פול קסירדיס, מנכ"ל אוסביל דקסיה בסידני. "אנשים מרפים משוק המניות ומנזילים נכסים". נציין, כי ההנג-סנג צנח מתחת ל-14 אלף נקודות לראשונה מזה 3 שנים; והניקיי היפני כבר מציג את תהשואה השבועית הגרועה ביותר מאז מאי 2003 - כ-600 נקודות נוספות אותן יאבד יביאו אותו לרמתו מ-1982.
מדד הניקיי 225 בטוקיו מדד ההנג-סנג בהונג-קונג המדד המשולב בבורסת שנחאי בסין מדד 50 המניות בעלות אחזקות הציבור הכוללות הגדולות ביותר בניו-זילנד מדד הסנסקס 30 בבומביי מדד הקוספי בסיאול
זירת המאקרו
אמש ב-22:00 הודיע הבנק המרכזי בניו-זילנד על מדיניות הריבית לחודש נובמבר. הריבית, שרק בתחילת החודש הורדה ל-7.5% לשנה, ירדה שוב ל-6.5% במונחים שנתיים, בהתאם לציפיות. מעניין לדעת, כי יעד האינפלציה השנתי בניו-זילנד זהה לזה של ישראל - קרי 1%-3%.
מאזן הסחר "הגלוי" ביפן לחודש ספטמבר, כלומר הסחר בסחורות מוחשיות כגון מכוניות ומוצרי אלקטרוניקה, התפרסם ב-01:50 לפנות בוקר, שעון ישראל. העודף המסחרי ירד ב-94.1% בקצב שנתי ל-95.1 מיליארד ין יפני, לעומת ציפיות ל-574.6 מיליארד ין. היקף היצוא גדל ב-1.5% - בעוד האנליסטים הניחו צמיחה מואצת של 5.1%.
מניות בכותרות
יצרנית האלקטרוניקה השניה בגודלה בעולם, סוני חתכה את תחזיות הרווח השנתי ב-38%, על רקע התחזקות הין והירידה בשווין של החזקות החברה. הרווח הנקי לשנה המסתיימת ב-31 במארס צפוי לעמוד על 150 מיליארד ין שהם כ-1.5 מיליארד דולר לעומת תחזית קודמת שפרסמה החברה בחודש יולי אז צפתי לרווח שנתי של 240 מיליארד ין.
חברת התרופות ההודית ד"ר רדי טרם פירסמה את תוצאותיה הכספיות. צפי אנליסטים לחברה שמניותיה נסחרות בין היתר בבורסה בבומביי לא היה זמין.
מאזדה מוטורוס ירדה את הירידה החדה ביותר מאז שנת 2000 על רקע התחזקות הין כנגד האירו ובתגובה לנתוני הייצוא שהצביעו על כך שהיקף היצוא בפועל היה שליש ממה שחזו הכלכלנים.
חברת החשמל הקוריאנית (015760.KS בבורסה בסיאול) נפלה בכ-11.4% לאחר שפרסמה אזהרת רווח לפיו עתידה החרה להציג הפסדים.
BHP ביליטון , ענקית הכרייה האוסטרלית, יורדת לאור חשש שרשויות הפקוח באירופה יחסמו את המיזוג בינה לבין ריו טינטו .
קרן ההשקעות הסינית הגדולה ביותר בבורסה בהונג-קונג, סיטיק פאסיפיק המשיכה לצלול; לאחר שקרסה ב-66% תוך יומיים, הצליחה להינעל בעליות.