זו תקופה מבלבלת עבור הקניונים בישראל. מחד, הענף כולו נמצא במקום מאתגר. תקופת הקורונה הרחיקה לא מעט מהצרכנים מהמרכזים הסגורים וגרמה להם להעדיף מרכזים פתוחים. מנגד, ההפגנות המתמשכות סביב המהפכה המשפטית כמה הקניון הפך מרכזי בחיי תושבי הערים, וכיצד החליף את כיכר העיר. בתל אביב הצומת שמול קניון עזריאלי החליפה את כיכר רבין. בנתניה המפגינים מעדיפים את הרחבה של קניון עיר ימים ועוד. טוב או רע, הקניון הוא המוקד.

לכן, היה ברור שיש עדיין מקום לבדיקה ולדירוג של הקניונים הטובים בישראל. בניגוד לבדיקות אחרות שנעשו במהלך השנים, הדירוג של mako ו-CofaceBdi נעשה כולו מנקודת המבט הצרכנית. לא מנקודת המבט של בעלי הקניונים שמסתכלים על דמי השכירות, ולא מנקודת מבט של בעלי החנויות שמתמקדים בפידיון. קניון טוב, מנקודת המבט שלנו, הוא לא זה שמייצר הכי הרבה כסף, אלא כזה שנותן לצרכן הנכנס בשעריו מענה שלם. לא משנה מה תרצו לקנות, או לעשות, תמצאו את הפתרון במקום אחד. בין אם אתם צריכים נעליים לילדים, מחפשים בית מרקחת או מחפשים מקום לשבת בו לאכול ארוחת ערב במקום לבשל.

לכן שמנו דגש על מגוון החנויות לסוגיהן השונים, ומגוון של אפשרויות הסעדה. הבחירה הזו יוצרת העדפה לקניונים שאינם קניוני נושא. כך, למשל, קניון TLV בתל אביב, שמתמקד באופן מובהק באופנה, סבל מדירוג נמוך בכל נושא המגוון. הוא נותן מענה לצרכנים של סוג אחד של קניות, לא לכלל הצרכנים. בדומה, קניון מול ים, שפופולרי בקרב מבקרים באילת, מצא את עצמו מחוץ לצמרת כיוון שאין בו מספיק אפשרויות אופנה, הוא סובל ממגוון מצומצם של מסעדות ואין בו סופרמרקט.

בנוסף למגוון התמקדנו מאוד בנושא הנוחות של המבקרים בקניון. לכן שמנו דגש מיוחד על נושא החניה. לשקלול נכנס לא רק מספר החניות, אלא גם התשובות לשאלות האם יש בקניון חניה מקורה, האם החניה היא חינמית או בתשלום והאם יש שילוט אלקטרוני המעדכן על זמינות החניה והופך את החיפוש לנסבל יותר.

בניגוד לתחומי צרכנות אחרות, אין לקניונים שבמרכז יתרון על פני מתחריהם בערים הקטנות יותר. "אנחנו רואים שאין הבדל בין פריפריה למרכז וצרכן יכול להנות מחוויית קנייה איכותית, גם בערים פחות מרכזיות", אומרת תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-CofaceBdi. "דווקא בעידן בו חווית הקנייה של צרכנים רבים הפכה לדיגיטלית, חשוב לקניונים לייצר חווית צריכה עשירה יותר שהיא מעבר לקניית מוצר ספציפי, אלא חוויה תרבותית. ייתכן כי יותר קניונים מתחילים לייצר בידול אחד מהשני, על ידי איכות המותגים ושמים דגש על חווית הבילוי לא פחות מחוויית הקנייה מה שיכול להיות לטובתו של הצרכן. הדבר מודגש בעיקר בחגים ובחופשים, כמו בפסח, אז הרבה קניונים ערכו הופעות למשל כדי לתת לצרכנים ערך מוסף ואפילו חוויה קולינרית".

מה אפשר ללמוד על הקניונים ככלל מהבדיקה? בעיקר שאופנה היא עדיין המנוע המרכזי של הקניות, לדעת הבעלים. מרבית הקניונים קיבלו ציון גבוה בקטגוריה הזו. מנגד, מעט קניונים קיבלו ניקוד גבוה בקטגוריית חנויות הספרים.

הקניונים עדיין בונים על הגישה המסחרית הזו כדרך יציאה מהמשבר. עליות המחירים האחרונות והמשבר הכלכלי בעולם, בעלי העסקים בקניונים סובלים מירידה בביקוש, בזמן שהם עדיין כבולים בחוזי שכירות ארוכי טווח. אם לא נראה התאוששות מאוד מהירה, מה שלא נראה לעין ב-2023, יש סיכוי שלא מעט מהעסקים ייקלעו לקשיים", חוזה ינאי. "עם זאת, כיוון בחלק מהגדול מהמדורגים ראשונים יש רשתות גדולות ויציבות, זה לא יעיב על מצבו של הקניון, אבל כן תהיה תחלופה של עסקים".

אלה הם 20 הקניונים הטובים בישראל.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

קניון עזריאלי ירושלים, הידוע יותר בתור קניון מלחה, נחשב לקניון הטוב ביותר בישראל כבר שנים, ומממשיך לשמור על המיקום הגבוה שלו בכל בדיקה אפשרית. בבדיקה שלנו הוא קיבל ציון מקסימלי בכל קטגוריה. רק מחסור שילוט אלקטרוני בחניה מונע ממנו להגיע לציון מושלם. הוא אינו הקניון הגדול בישראל, אבל יש בו מגוון מדויק של חנויות ושל עסקים. קניון שהפך למרכז אזורי שבו כל קונה יכול למצוא בו את מבוקשו בעיר שבה אין יותר מדי שטחי מסחר. לא מזיק שהמתחרים בעיר עדיין לא מצליחים להוות אלטרנטיבה ראויה.

ב-2018 הקניון סיים שיפוץ מקיף שנמשך שנתיים, ובכל זאת, תכניות הפיתוח לא הסתיימו. על פי תכנית שאושרה לפני שנה וחצי, הקניון צפוי להוסיף 12 אלף מ"ר של חנויות, ויקים שני מגדלים בני 18 קומות במתחם, אחד לדיור מוגן והשני למשרדים ולמסחר. הסמיכות לאצטדיון טדי ולהיכל הפיס ארנה מבטיחים שהקונים ימשיכו להגיע.

צילום: אסף לוי

הוותיקים בתושבי הצפון עוד זוכרים את הפתיחה של הקריון בסוף שנות השמונים על חורבות מפעל "אתא" כאירוע מחולל בתחום הצרכנות, כזה שקונים נהגו להגיע אליו ממרחקים. גם אז היה מדובר בקניון גדול, אולם כיום מדובר בקניון עצום שמתפרש על 65 אלף מ"ר, כמעט כפול מגודל בתחילת העשור הקודם. לא לחינם הצומת שלידו כבר נקראת על שמו, והוא מככב בספר שירה. בין הדיונים הנפוצים שעוסקים בקניון, צרכנים נוטים להמליץ אחד לשני על כניסה מועדפת, כדי למצוא את החנות המתאימה. כמו המתחרה מירושלים, הקריון שומר על מעמד גבוה בין הקניונים במשך שנים, למרות תחרות עזה מצד קניונים פתוחים בחיפה ובקריות ומרכזים מסחריים גדולים שמוקמים בערי הצפון.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

קבוצת עזריאלי מחזיקה 15 קניונים ברחבי הארץ (ושלושה מתוך חמשת הקניונים הראשונים בדירוג), אבל כשאומרים "עזריאלי" כולם יודעים לאיזה קניון מתכוונים – לזה שממוקם בבסיס המגדלים האיקוניים החולשים על נתיבי איילון ועל קו הרקיע של תל אביב. קניון עזריאלי מצטיין בשני אלמנטים בסיסיים שהופכים אותו לאחד הקניונים המוכרים והבולטים בישראל: מיקום (מרכז תל אביב, קרוב לגבעתיים ולרמת גן, בין איילון ודרך בגין ועם מעבר ישיר לתחנת רכבת השלום) וגודל (35 אלף מ"ר). הוא מאכלס כ-200 חנויות עם נוכחות של כמעט כל מותג פופולרי, קרוב ל-40 דוכני מזון מהיר ובתי קפה, סניף גדול של "שופרסל דיל" (אחד משני סניפי הדיסקאונט היחידים של שופרסל בעיר), חניון מקורה עם 3,500 מקומות חנייה (שלוש שעות ראשונות חינם בקנייה מעל 99 שקלים) ומצפה בקומה ה-49 של המגדל העגול. הפתיחה המתוכננת של מגדל רביעי בעוד כשנתיים, שתביא איתה 13 אלף מ"ר נוספים של שטחי מסחר, מבטיחה שעוצמתו של עזריאלי תל אביב רק תגדל.

צילום: מחלקת הנדסה מליסרון

900 מיליון שקל השקיע קבוצת קניוני עופר בהקמת הקניון הגדול בישראל בבאר שבע, עם 160 אלף מ"ר (כולל החניות). 10 שנים לאחר שנפתח, אחיו הצעיר של הגרנד קניון החיפאי מקבל את מקומות בצמרת הקניונים של ישראל. ההתחלה לא הייתה פשוטה עבור הקניון, שהוסיף שטח מסחר עצום לעיר שכבר סבלה מעודף של קניונים. אולם נראה שהסבלנות השתלמה והחברה מתכננת עוד הרחבה של הקניון – מגדל משרדים בשטח של 14 אלף מ"ר בהשקעה של 120 מיליון שקל. הגודל מבטיח שהיצע החנויות מסחרר, גם מבחינת הכמות, אבל גם בגודל של החנויות עצמן. אבל מי שיגיע יוכל ליהנות מאלפי מקומות חניה בחינם ומשחקיית בבילון שתעסיק את הילדים בזמן שתגמעו את 300 המטרים מקצה אחד של הקניון לקצהו השני.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

במקום החמישי נמצא קניון אילון, הממוקם בגבול האסטרטגי בין תל אביב, בני ברק ורמת גן.  הוא הוותיק בקניוני עזריאלי (הוקם בשנת 1985) ומציע מגוון רחב של חנויות ורשתות (189 חנויות) בתחומים שונים: אופנה, קוסמטיקה ויופי, ספורט, בתי קפה, בתי קולנוע ועוד, ולא אחת נבחר בין המיקומים הראשונים בו נפתחים סניפים ראשונים של חנויות חדשות בישראל.

המינוס הכי גדול הוא החניון החיצוני, העמוס במיוחד ביום יום, ועוד יותר בשעות ובימים כשיש משחקים באיצטדיון רמת גן הצמוד, או הופעות בפארק הירקון הסמוך. בימים פחות עמוסים ניתן לנצל את הקרבה הזו בערב, לחנות בחניון (חינם משש וחצי בערב, שעתיים חינם במהלך היום ולאחריהן תעריף חניה של עיריית רמת גן), לסעוד במסעדות החניון (חלקן כשרות למהדרין) לצפות בסרט ואז לצאת לטייל בפארק. בשישי בבוקר יש גם יריד אוכל גדול.

קניון עזריאלי מודיעין

צילום: Ori, וויקיפדיה

בניגוד לקניונים אחרים ברשימה, קניון עזריאלי נהנה מתנאי פתיחה מבטיחים במיוחד – הוא פועל ללא קניונים מתחרים. בנוסף, כמו עוד קניון עזריאלי מפורסם אחר, הוא צמוד לתחנת הרכבת מודיעין מרכז, שמבטיחה תנועת נוסעים שהופכים לקונים באופן קבוע. לכן, וגם כאן בניגוד לקניונים אחרים, השמירה על התמהיל של מסחר, בילוי ועסקים נדמית מובנת מאליה. עם זאת, מודיעין היא לא פריפריה מרוחקת, ולצרכנים יש בה אופציות אחרות במרחק נסיעה. לכן ההצלחה של הקניון לשמור על מעמד מוביל מרשימה בכל זאת. איך עושים זאת? פותחים למשל את הסניף הגדול בישראל רשת זארה, "כזה שאפשר למצוא כמותו רק בדובאי ובספרד" או מתפעלים משחקיה חינמית בקומה העליונה ובמקביל ממשיכים עם אירועים מיוחדים למשפחה ולילדים.

צילום: אסף לוי

למקום השביעי הגיע הקניון הגדול בפתח תקווה הידוע יותר כקניון אבנת. בשנים האחרונות הוא עבר שיפוץ ונוספה לו קומה של מותגי יוקרה, כך שבסך הכל כיום יש בו 220 חנויות המשתרעות על פני 36 אלף מ"ר.

הוא משרת את כל סוגי האוכלוסייה אך אהוב במיוחד על האוכלוסייה הדתית, שלא אחת מעידה כי מוצאת שם מגוון רחב של ביגוד המתאים לה. בנוסף למיקום האסטרטגי שלו: על ציר ז'בוטינסקי, סמוך לרכבת הקלה ולשלל מתחמי הקניות שקמו בסמוך לה, הוא נהנה מחניה מקורה של 9 קומות (שעתיים ראשונות חינם ולאחריה 8 שקלים על שעה שלישית. סנסורי חנייה פנויה מעל כל חניה) ושעתיים ראשונות בחינם.

צילום: לירון אלמוג, פלאש 90

לו היה זה דירוג לבחירת הקניונים הכי מיוחדים בישראל דיזנגוף סנטר היה כנראה זוכה בהליכה. כל הקניונים (קצת) דומים זה לזה – חוץ מהסנטר. זה איננו עוד קניון גנרי, בלוק בטון של חנויות ופוד-קורט, אלא מרכז קניות ספירלי של גשרים, רמפות, מבוכים ורחוב מרכזי שחוצה אותו לשניים. ההתמצאות אינה פשוטה ואינטואיטיבית, ומהווה כמעט מבחן כניסה לתושבי העיר, אבל השוטטות מרתקת ומבטיחה הפתעות כמעט בכל ביקור. בסנטר הוותיק (1977) יש מספר ומגוון גדולים במיוחד של חנויות (כ-400), עם נוכחות יוצאת דופן של בתי עסק קטנים וייחודיים כמו חנות קומיקס וסטודיו קעקועים. יש בו בית קולנוע פעיל (רשת קולנועי לב) עם שישה אולמות, משחקייה (עם מגלשת הפיל המפורסמת) וירידים קבועים של עיצוב ואוכל. כיאה לתדמיתו כקניון תל-אביבי אורבני, הסנטר מתחייב להעסקה הוגנת (מעסיק באופן ישיר את עובדי הניקיון והאבטחה) ולהגנת הסביבה (זכה ב-2015 בפרס מטעם ארגון חיים וסביבה). זה גם אחד הקניונים הבודדים בארץ שמותר להיכנס אליו עם כלב. בקיצור, אם הוא במקום השמיני בלבד זה רק משום שאי אפשר ללכוד אופי במספרים.

צילום: אסף לוי

קבוצת קניוני עופר מחזיקה בשלושה קניונים באזור חיפה והקריות לבדו, והגרנד קניון החיפאי הוא הבולט שבהם (שני האחרים, המוכרים והמצליחים אף הם: הקריון וחוצות המפרץ). הגרנד קניון, שנפתח בשכונת נווה שאנן ב-1999, ממוקם על עורק תחבורה מרכזי בעיר, בסמוך למחלף רופין ולמנהרות הכרמל. בעבר הוא מותג כ"קניון הגדול במזרח התיכון" (אחיו הבאר-שבעי עקף אותו לפני עשר שנים, וזה עוד לפני שבדקנו את קניוני המפרץ הפרסי) עם קרוב ל-200 אלף מ"ר של שטחי מסחר, בילוי וחנייה. הוא מתפרש על פני שלוש קומות וכולל קומפלקס קולנוע של HOT CINEMA בן 17 אולמות, עשרות חנויות של מותגים, למעלה מ-25 דוכני מזון מהיר ובתי קפה, שוק אוכל ואמנות הפועל בימי חמישי ושישי ואפילו את החנות הרשמית של מכבי חיפה. הבונוס: חניון גדול וחינמי ותחנת דלק צמודה.

צילום: שי ווליץ

גם הקניון ברחובות, הסוגר את העשירייה הראשונה, עבר בשנים האחרונות הרחבה משמעותית, כאשר הנהלת הקניון החליטה לסגור חלק משטח התחנה המרכזית שפעלו בשטחו והרחיבה את הקניון לשטח כולל של 34 אלף מטרים, המאכלסים 210 חנויות בהן ZARA ,  ברשקה , פול אנד בר, h&m, המשביר לצרכן, אורבניקה ועוד.

בקניון תוכלו למצוא גם בית קולנוע, מתחם ג'ימבורי לקטנטנים, וחניה מקורה + חיצונית (שעתיים ראשונות חינם ולאחריה 10 שקלים על שעה שלישית. יש סנסורי חנייה פנויה מעל כל חניה). בונוס נוסף הוא שעיריית רחובות נמצאת במתחם, כך שתוכלו לשלב סידורים והנאה.

צילום: Dvashwiki, וויקיפדיה

הקניון הוותיק באזור התעשייה הצפוני של רעננה החליף בעלות לפני כעשור, ועבר שיפוץ מאסיבי בשנת 2015 על מנת לעשות את מה שקניונים אוהבים יותר מכל: להתמקד בתחום האופנה. בנוסף, במפתיע, זו הייתה הפעם הראשונה שבה נכנסה לקניון רשת למוצרי תינוקות. למרות התחרות מול קניון שבעת הכוכבים המצליח בהרצליה ושלושה קניונים בכפר סבא, נראה ששינוי הכיוון הוביל את הקניון למטרה. עם 46 אלף מ"ר של מסחר ו-209 חנויות הצרכנים ממשיכים להגיע. אולם גם כאן ניתן כבר למצוא את תכניות ההרחבה. שלושה מגדלים חדשים בני 14 קומות יוקמו מעל הקניון, ובניגוד למקובל בקניונים רבים, תיפתח שדרה של חנויות אל הרחוב.

צילום: Neukoln, וויקיפדיה

קניון הזהב בראשון לציון הגיע במפתיע רק למקום ה-12. הוא אחד הקניונים הגדולים במדינה מבחינת שטחי מסחר (58,000 מ"ר) ומאכלס לא פחות מ-450 חנויות. המיקום בלב אזור המשחק השוקק של מערב ראשון לציון, בצירוף החנייה הענקית (650 חניות בחניון תת קרקעי, ללא סנסורים, כ-3,000 חניות בחניון חיצוני.) החינמית, מעניקים לו יתרון עצום על פני קניונים אחרים.

בשנים האחרונות נפתחו באזור עוד מספר מתחמי קניות סמוכים, ביניהם הרחבה של מתחם יס פלאנט הסמוך, אבל המיקום האסטרטגי, יחד עם תמהיל החנויות הגדול, משאיר אותו כאחד ממתחמי הקניות והבילוי המובילים בארץ.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

כמו אחיו התל-אביבי, גם עזריאלי החיפאי נהנה בראש ובראשונה ממיקום בולט לעין ומרושת היטב בעורקי התחבורה של העיר: במבואות הדרומיים של חיפה, סמוך לדרך פרויד, לכביש 4, למנהרות הכרמל, לתחנת הרכבת ולתחנת האוטובוסים המרכזית חוף הכרמל; וקרוב למתחם ההייטק פארק מת"ם, לאצטדיון סמי עופר ולמרכז הקונגרסים. עם זאת, עזריאלי חיפה מרוחק יחסית ממרכז העיר וסובל מנחיתות בפרמטר זה ביחס לגרנד קניון. עזריאלי מתפרש על פני כ-30 אלף מ"ר וכולל כ-150 חנויות, שבעה אולמות קולנוע של מובילנד, מתחם מכונות משחק, מסלול קרטינג, סניף של רמי לוי וחניון חינמי.

צילום: באדיבות קניון קרית אונו

למקום ה-14 מגיע קניון קריית אונו, קניון אזורי יחסית קטן (22 אלף מ"ר) עם 130 חנויות בהם H&M, אמריקן איגל, המשביר, רנואר, לצד פעלתון גדול לילדים בקומת המזון. בצמוד אליו נמצא מגדל המשרדים המכיל עשרות מרפאות ושירותי רפואה, מה שמושך מספר קונים רב לתוך הקניון.

היתרון הוא שהחניה (5 קורות מקורות ללא סנסורים) היא בחינם, אך בגלל המחסור בשטח חניה סביב הקניון, ומשתמשי מגדל המשרדים, לעיתים קשה למצוא מקום לחנות.

 

 צילום: Danbus43Maalit72, וויקיפדיה

במקום ה-15 נמצא קניון עיר ימים הנתנייתי, שגם הוא קניון אזורי אך מעט יותר גדול (35,000 מ"ר) עם מעל 200 חנויות הכולל בין השאר: זארה, אורבניקה, מנגו, המשביר, נייקי, סופר פארם, פול אנד בר, סטרדיבריוס ואפילו סניף חדש של רשת המזון קרפור.

מבחינת מקומות בילוי תוכלו למצוא בקניון משחקייה עם משחקי וידאו ואפילו באולינג. החנייה היא חינמית וכוללת חניה חיצונית ומקורה עם סנסורי פניות חניה.

צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

בגבעתיים עוד ישנם אנשים שזוכרים את "שטח 9" שבו היו משחקים ועושים מדורות בל"ג בעומר. סביר להניח שגם הם מגיעים היום לקניון שהפך למוקד המסחרי של העיר, שמזמן בנתה על כל שטח פתוח שהיה בה. בתחילת הדרך עוד מיתג את עצמו הקניון כ"קניון לנשים", אולם עם הזמן ההתמקדות אך ורק באופנה נזנחה לטובת חנויות מגוונות יותר, שמתאימות לעיר שמקיפה את הקניון. סניף קרפור החדש ינסה להביא אפילו עוד יותר קונים למקום. הבנייה הצפופה מסביב מבטיחה לשמר את מעמדו כמוקד צרכני. האופי הקהילתי מתבטא בצמידות לפארק גבעתיים, ובשוק האוכל הפופולרי שפועל במקום בימי שישי. שלוש קומות של חניה מבטיחים שגם מבקרי הפארק וגם הקונים ייהנו ממקום לחנות בו.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

הסניף הרמלאי של קבוצת קניוני עזריאלי, אשר נפתח ב-2015, היה הקניון הראשון בעיר. הוא ממוקם במרכז רמלה, סמוך למחלף רמלה דרום המחבר את העיר עם כביש 431. הקניון מתפרש על פני כ-24 אלף מ"ר ועל פני שלוש קומות וכולל כ-150 חנויות עם מרבית המותגים המצליחים (אך ללא זארה) לצד חניון שבו כ-700 מקומות חנייה (שעתיים ראשונות חינם). זה גם הקניון הראשון בישראל שבו החל לפעול, לפני כשנתיים, סניף של דואר ישראל.

צילום: David Shay, וויקיפדיה

הקניון הסגור היחיד בארץ שפועל בשבת נהנה ממיקום מצוין בין מזרח הרצליה, המאוכלסת יותר, לבין החלק המערבי של העיר. הקניון, שהוקם בשנת 2000, אמנם כבר לא נהנה משירותיו של בית קולנוע (רשת רב חן בחרה לא לחדש חוזה), אבל המיקום הנוח, מרחק קצר מהירידה לנתיבי איילון וצמוד לפארק הרצליה, ממשיכות להפוך אותו למוקד בילוי למשפחות שמבלות בבאולינג וגם לבאי רשת חדרי הכושר הולמס פלייס. גם תושבי צפון תל אביב שלא מוצאים את עצמם בקניון רמת אביב היוקרתי והיקר יותר, מעדיפים לעיתים להגיע להרצליה.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

אף שהוא נראה גדול, הנציגות השנייה של בירת הנגב ב-20 הראשונים מכילה 102 חנויות המתפרשות על פני 22 אלף מ"ר. תוכלו למצוא שם את החשודות המיידיות כמו זארה, פוקס, נמשביר לצרכן וסופר פארם.

החנייה, בת השלוש קומות היא  גם חיצונית וגם מקורה, היא חינמית. וכן - יש שילוט אלקטרוני.

צילום: רותם רוגובסקי - סקי פרו

את 20 הגדולים סוגר קניון עזריאלי בחולון. אחד הקניונים הקטנים (20,000 מ"ר) שמכיל רק 120 חנויות בהם זארה, פוקס, שופרסל, משביר לצרכן, מנגו, סופר פארם. יש משחקייה חינמית קטנה המשרתת בעיקר אמהות לקטנטנים שממתינים בתור למרפאה הסמוכה, ומשחקייה גדולה יותר בקומה העליונה.

החניה חינמית, (ברובה מקורה אך יש גם חניית גג חיצונית שאינה מקורה) אך אין שילוט אלקטרוני.

ואם כבר בזארה עסקינן, אנחנו יכולים להישבע ששמענו פעם את אחת המוכרות פולטת שמדובר בסניף אאוטלט במרכז, שכן הסניף נהנה בזמן סיילים מעודף סחורה, וחובבות השופינג יודעות להסתער עליו בזמן, אם כי המידע הזה לא אומת מעולם.

כך בדקנו

לצורך גיבוש הדירוג נאספו נתונים על למעלה מ-80 קניונים ברחבי הארץ באמצעות מידע גלוי ובאמצעות ראיונות עם בעלי תפקידים. מתוכם דורגו 58 קניונים.

הבדיקה התמקדה בקניונים עירוניים בלבד, לא מרכזים שכונתיים, וגם לא מרכזי אאוטלט ומרכזי קניות פתוחים באיזורי תעשייה ומסחר.

 הקניונים הטובים בארץ (צילום: רותם רוגובסקי- חברת סקי פרו)
צילום: רותם רוגובסקי- חברת סקי פרו
  • מתודולוגיית הדירוג מבוססת על מספר פרמטרים ביניהם:
  • מספר החנויות בקניון
  • מגוון סוגי החנויות (בדגש על הקטגוריות: אופנה, בתי קפה ומסעדות, ספרים, פארם, רשתות מזון)
  • הימצאותן של רשתות "עוגן" נבחרות
  • קיומם של בית קולנוע ופעילות פנאי לכל המשפחה
  • הימצאות חנות סופרמרקט /רשת מזון בקניון
  • אפשרויות ונוחות החניה

 השתתפו בהכנת הכתבה: אפרת נומברג יונגר, ניב שטנדל, נטע צ'חנובסקי, נמרוד מירום