ראש עיריית בני ברק, אברהם רובינשטיין, שלח לאחרונה מכתב לחברת "ארזי הנגב" של עודד שריקי, ובו הודיע והזהיר את החברה כי הפרויקט שהיא בונה בשכונת איילת השחר בצפון בני ברק לא יקבל אישור אכלוס. הסיבה: בנייתו של גשר "הרלינג", שאמור לחבר את השכונה החדשה עם שאר העיר בני ברק. על פי הערכות, בנייתו של הגשר צפויה להסתיים רק בעוד כשנתיים, ותעלה כמיליארד שקל.
שכונת איילת השחר ממוקמת בצפון בני ברק, מדרום לשכונת רמת החייל ובסמוך לכביש 4. במקום נבנים למעלה מ-40 בניינים בפרויקט "מתחם הסופרים" של עודד שריקי, שנמצאים כבר בשלבי גמר במסגרת תוכנית למשתכן בה זכתה החברה. מדובר בפרויקט מגורים בעל צביון חרדי, שאמור היה להתאכלס עד לחודש נובמבר 2023. בשכונה בונות גם החברות אשטרום ואביסרור, והיא קודמה ואושרה על ידי הותמ"ל.
"במסגרת פגישה שקיימתי בלשכתי עם מייסדי הוועד השכונתי המתגבש לקראת אכלוס השכונה, שמעתי לצערי כי הנכם מוסרים לציבור רוכשי הדירות מידע שגוי ומטעה", כתב רובינשטיין. "אתם טוענים כי אישור האכלוס ( טופס 4 ) צפוי כביכול להתקבל עד ליום 30 בנובמבר 2023. כפי שהנכם יודעים היטב, הוועדה המקומית לא תנפיק אישור לאכלוס כל עוד לא תושלם בנייתו של גשר 'הרלינג', אשר למרבה הצער הקמתו מתעכבת. כזכור, היתר הבנייה ניתן תחת התחייבותכם המפורשת וכנגד הצהרתכם כי השכונה לא תאוכלס עד להשלמת בניית הגשר".
"הובהר לכם היטב, במספר רב של הזדמנויות, על ידי ועל ידי יו"ר ועדת המשנה לתו"ב, הרב זייברט, כי העירייה תעמוד בנחישות שהשכונה לא תאוכלס בטרם תתאפשר לה נגישות תחבורתית ראויה. אשר על כן, הנכם חוזרים ומוזהרים שלא להוליך את הרוכשים שולל. עליכם להבהיר להם את מצב הדברים לאשורו, היינו כי האכלוס תלוי במועד השלמת הקמתו (הבלתי ידוע בשלב זה) של גשר הרלינג. אחרת, תהיו אחראים בלעדיים לכל הפסד שייגרם לעירייה, להם ולכל צד שלישי אחר, מלבד עוגמת הנפש הרבה".
גולדקנופף: "פועל במגוון מישורים לקידום מהיר של בניית הגשר"
חברת "אשטרום" בונה במקום 219 יח"ד להשכרה ארוכת טווח, ועל פי הערכות, הפרויקט צפוי להידחות ביותר משנה. הוא כולל 5 בניינים, בשילוב של כ-500 מ"ר מוסדות ציבור וחזית מסחרית של כ-900 מ"ר. חברת אביסרור בונה במקום 8 בניינים בני 7 קומות, בהם דירות 3-5 חדרים, הנמצאות כעת בשלבי שיווק.
שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, שלח בשבוע שעבר מכתב לחברת "אשטרום", וציין כי הבעיה התקציבית הנוגעת להקמת הגשר טרם נפתרה. "קיבלתי את פניותיכם יחד עם פניות נוספות בנושא 'גשר הרלינג' הנדרש, ומעכב את מתן טופס 4 לתושבי השכונה ע"י ידי עיריית בני ברק. אני פועל רבות ובמגוון מישורים לשם קידום מהיר של בניית הגשר האמור, וזאת מיד עם כניסתי לכהן כשר הבינוי והשיכון. בניית גשר הרלינג צפויה לעלות למעלה ממיליארד שקל, וממתינים כעת לקבלת אומדן עלויות מדויק ואחר כך למציאת המקור התקציבי הגבוה הנדרש לשם הקמתו". המכתב פורסם לראשונה באתר הכלכלה החרדי "ביזנעס".
את גשר הרלינג בונה קבוצת גדיש, שנבחרה לתכנון וניהול הביצוע של הפרויקט על ידי משרד הבינוי והשיכון. הגשר והוא נועד לחבר את דרך אם המושבות לרחוב הלח"י בני ברק מעל מסילות הרכבת, ולהנגיש את שכונת מגורים איילת השחר, שצפויה להכיל 2,100 יחידות דיור, אזור תעסוקה, שטחי מסחר והייטק. "הפרויקט כולל יציקות של כלונסאות ובניית קירות אקוסטיים", נכתב באתר החברה. "תהליך הבנייה מתוכנן ומתואם בצורה שלא תפריע לניהול חיים תקין בכבישים הסמוכים, על מנת לא להפר את השגרה".
מרשות מקרקעי ישראל נמסר: "על פי התוכנית המאושרת (תמ"ל 1045) היתרי בנייה בחלק מהמגרשים מותנים בקירוי חלקי של מסילת הרכבת. למיטב ידיעתנו, העירייה איפשרה ליזמים שביקשו היתר להתקדם תוך שהיא מעבירה את התנאי לשלב האכלוס, אלא שעד כה לא הושגו הסכמות עם הרכבת. הנושא הוצג לשרי התחבורה והשיכון הבוחנים מוצא".
נכתב על ידי כתבי מרכז הנדל"ן.