הוועדה המחוזית לתכנון ובניה ירושלים, בראשות שירה תלמי-באבאי, החליטה לפני כשבועיים לאשר את תוכניתה של חברת גב-ים, הבונה בימים אלה את מתחם ההיי-טק בקמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית בירושלים ("פארק העברית"). התוכנית כולל הקמה של מגדל הייטק בן 35 קומות, ו-14 קומות מתחת לקומת הכניסה. שטחו הכולל של המגדל, שנבנה בחלקו הדרומי של הפארק, הוא 120 אלף מ"ר בנוי, בעיקר עבור שימושי תעשיית עתירת ידע (הייטק). המגדל צפוי להצטרף לשלושה מבנים נוספים בני 7 קומות כל אחד, אשר כבר נבנים בימים אלו במתחם ההייטק המוקם בחלקו המערבי של הקמפוס.
מדובר במימושו של השלב השני בעסקת הקומבינציה שנחתמה בין גב-ים לאוניברסיטה העברית ב-2019, ולפיה גב-ים תבנה ותפעיל ארבעה מבנים המיועדים להייטק לצד מסחר ומלונאות, ותרכוש זכויות חכירה בקרקע עד 2067. לפי העסקה, לצד שלושת המבנים שבנייתם כבר החלה, וששטחם הכולל עומד על כ-130 אלף מ"ר, תקדם גב-ים עדכון של התב"ע לתוכנית עבור המבנה הרביעי, שייבנה כמגדל. בסך הכל משתרע מתחם ההיי-טק של קמפוס גבעת רם על שטח 26 דונם - בין הרחובות דרך בלפור במזרח, ישעיהו ליבוביץ' במערב והמכון הגיאולוגי מצפון. מיקומם של מבני המתחם הוא לאורך ציר הקו הירוק של הרכבת הקלה שנמצא בהקמה.
מדובר כאמור בחלק מתוכנית ראשונה המשלבת מתחם תעסוקה בתוך האוניברסיטה בבירה, שתאפשר לסטודנטים להשתלב בעולם ההייטק בסיום, או תוך כדי לימודיהם. התכנית משנה את ייעוד הקרקע בשטח התוכנית ממבני ציבור מיוחד, למחקר ופיתוח טכנולוגי ותעשייה עתירת ידע לשטח ביעוד תעסוקה, המאפשר גם שימושי מרפאות, מלונאות, מעונות וצורכי ציבור.
מלבד הקמת המגדל, תוקם חזית מסחרית רציפה לאורך ציר הרכבת הקלה ברחוב בלפור, וחיבור מציר הרכבת הקלה דרומה לכיוון קירוי בגין העתידי ושכונת בית הכרם. עם השוכרים העתידיים של המתחם נמנים חברת התרופות הגרמנית הבינ"ל Merck, חברות ההייטק לייטריקס ו-celem, וחברת הייעוץ מחשבה חופשית. התוכנית נערכה על ידי משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ.
מתכנן מחוז ירושלים במינהל התכנון, אדר' דן קינן אמר בעקבות אישור המגדל כי "התוכנית מהווה הזדמנות ייחודית לחיזוק התעשייה עתירת הידע בירושלים, תוך זיקה למרכז ידע ומחקר אקדמי ובמיקום מיטבי בקרבת רובע הכניסה לעיר והפיתוח העתידי המקודם במסגרת תוכנית קירוי בגין".
נכתב על ידי כתבי מרכז הנדל"ן.