עו"ד משה בן-דוד ומגישת הפודקאסט טלי מץ (צילום: פסקדין)
עו"ד משה בן-דוד ומגישת הפודקאסט טלי מץ | צילום: פסקדין

תוחלת החיים בעולם נמצאת בעלייה מתמדת. בגיל מבוגר, עולים הסיכויים לחוות קשיים קוגניטיביים כמו אלצהיימר ודמנציה. ייפוי כוח מתמשך נועד לתת מענה לקשיים הללו. על מנת להבין מי נגד מי בתחום היחסית חדש הזה שוחחנו עם עו"ד משה בן דוד, מחבר הספר "ייפוי כוח מתמשך, אפוטרופסות וחלופותיה – הלכה ומעשה".

לצד היתרונות הרבים שיש לייפוי כוח מתמשך חשוב להיות מודעים גם לחסרונות. אחד הבולטים שבהם הוא העדר פיקוח מובנה על מיופה הכוח, באופן שעלול להקים חשש מפני ניצול את מייפה הכוח. מסיבה זו חשוב מאוד שמייפה הכוח ימנה אדם עליו הוא סומך בעיניים עצומות, על מנת שישמש עבורו פה אם וכאשר כשירותו תישלל. המשימה לוודא שאין פתח לניצול מוטלת גם – ואולי ביתר שאת – על עורך הדין שמכין את ייפוי הכוח המתמשך.

למידע נוסף על הכלי המשפטי המהפכני הזה וטיפים מבעל ניסיון עשיר בתחום, האזינו לפרק המלא >>

עו"ד משה בן-דוד, מחבר הספר "ייפוי כוח מתמשך, אפוטרופסות וחלופותיה – הלכה ומעשה", עוסק ב- ייפוי כוח מתמשך

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.