החופש הגדול אמנם כבר מאחורינו, אבל הסכנות שהוא מביא עמו לילדינו אינן באמת חולפות עם סיומו. תלמידים רבים עלולים למצוא עצמם נפצעים במגוון פעילויות, אפילו בין כותלי בית הספר, כמו למשל במהלך שיעור ספורט או סתם בהפסקה.
אם אתם מודאגים מכך שביטוח התלמידים מטעם העירייה שמכסה את ילדיכם אינו תופס במקרה של פגיעה מחוץ לשטח בית הספר, אתם יכולים להיות רגועים. אולי נחדש לכם, אבל מדובר בביטוח תאונות אישיות שתקף 24/7 לגבי כל תלמיד בגילאי 3 עד 18. וחכו, זה עוד לא הכול.
עו"ד איתן בוירסקי שהתראיין הפעם לפודקאסט שלנו, מחדש לנו שביטוח התלמידים תופס גם לגבי הורים המעורבים בפעילות עם זיקה לבית הספר. הגעתם לטקס הסיום של בתכם ונפצעתם בזמן שתפסתם את מקומכם? אתם מכוסים. החלקתם בכניסה לכיתה שבה התקיימה אסיפת ההורים? מגיע לכם פיצוי.
אז מהם בכל זאת החסרונות של "ביטוח הקסם" הזה? מסתבר שסכום הפיצוי שאפשר לקבל מהפעלת הביטוח איננו גבוה. אם לתלמיד שהיה מעורב בתאונה לא נגרמה נכות של 5% לפחות, אז הסכומים שהוריו יוכלו לקבל מתמצים בדרך כלל בכמה אלפים בודדים. בנוסף, הביטוח לא תופס במקרה של תאונת דרכים.
דיון תאורטי זה נחמד, אבל מה עושים בפועל כשתלמיד נפצע? למי פונים. אילו טפסים ממלאים? באיזה שלב כדאי להתחיל לערב עורכי דין ובתי משפט?
כל התשובות לשאלות אלה ואחרות בפודקאסט שלפניכם:
עו"ד איתן בוירסקי עוסק בנזקי גוף ותאונות
עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.