הגעה למצב סיעודי עבור רבים היא, למרבה הצער, רק שאלה של זמן. ואולם חרף ההבנה הפשוטה (שלא לומר, המדכאת) הזאת, רבים אינם פועלים לרכוש לעצמם ביטוח סיעודי, או לפחות לברר אם יש להם ביטוח כזה. יתרה מכך, גם אלה שכבר מבוטחים בביטוח סיעודי ומודעים לקיומו, לא טורחים לבדוק מה בדיוק מקנה להם הביטוח, והאם קיימות פרצות בפוליסה אשר יפטרו את חברת הביטוח מלשלם ברגע האמת.
לעמימות המתוארת מצטרפת הרפורמה בביטוח הסיעודי שנכנסה לאחרונה לתוקף, המכרסמת עוד יותר בזכויות הניתנות למבוטחים סיעודיים. לדעת האורחת בפודקאסט – עו"ד סיגל רייך הלל המתמחה בנזקי גוף, ביטוח וסיעוד – הרפורמה אינה לטובתנו, שכן בעיקרה היא מפחיתה את סכום הקצבה החודשית המשולמת למבוטח סיעודי.
מאפיין שלילי נוסף של הביטוח הסיעודי – לפחות בזה הנפוץ המשווק על-ידי קופות החולים – הוא שיש בו סייגים רבים המאפשרים לחברת הביטוח לחמוק מתשלום פיצוי, דווקא בשעה שבה המבוטח הכי זקוק לו. כך למשל, אירוע ביטוחי שנוצר כתוצאה ממעורבות בתאונת דרכים או תאונת עבודה אינו יכול לשמש עילה להפעלת הביטוח הסיעודי.
גם כניסה למצב סיעודי כתוצאה מפעולת איבה מוחרגת מפוליסת הביטוח הסיעודי. לשם המחשה, המשמעות היא שעל ניצולי ה"נובה" לדעת שאם חלילה תתפתח אצלם מוגבלות סיעודית כלשהי הקשורה במתקפת ה-7 באוקטובר, הם לא יהיו זכאים לשקל מהביטוח הסיעודי.
לצד זאת על כל מבוטח סיעודי לדעת, שאם תביעתו לחברת הביטוח נדחתה – זה ממש לא סוף פסוק! אם המבוטח סבור שנעשה לו עוול, הוא יכול להשיג על החלטת הדחייה בשתי דרכים: האחת, באמצעות הגשת ערר פנימי לחברת הביטוח; והשני, באמצעות הגשת תביעה נגד חברת הביטוח לבית המשפט. חשוב להיעזר בעורך דין על מנת להגדיל את הסיכויים שהערעור יתקבל.
מה מוגדר כמצב סיעודי המקנה למבוטח זכות להפעיל את הביטוח? ומהן הזכויות הניתנות בביטוח הסיעודי לילדים עם צרכים מיוחדים? תשובות לשאלות אלו ואחרות תוכלו למצוא בפודקאסט. האזנה נעימה >>
- ב- Spotify
- ב- YouTube Music
- ב- Apple
עו"ד סיגל רייך-הלל עוסקת בתביעות ביטוח ונזקי רכוש
עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין. בהכנת הכתבה השתתפו צוות העורכים של אתר פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.