מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו הבוקר (חמישי) עלה כי שכונות המגורים שעומדת בראש הסולם הכלכלי-חברתי בארץ הן פארק צמרת ושכונת צהלה שבתל אביב, ובמקום השלישי - שכונת דניה שבחיפה. יש שבע שכונות בישראל, ושתי מועצות מקומיות, שנמצאות באשכול החברתי-כלכלי הגבוה ביותר, אך מנגד, המדד מגלה יותר מ-90 שכונות המשוייכות לאשכול החברתי-כלכלי הנמוך ביותר - בראשן שכונת רמת אלחנן שבבני ברק, קריית הרמ"א ורמת התנאים בבית שמש, ומאה שערים שבירושלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הלמ"ס פרסמה היום לראשונה מדד שיוחד לאזורים סטטיסטיים בתוך ערים, כך שניתן לאתר כל שכונה ולבדוק היכן היא עומדת מבחינת הסולם הכלכלי-חברתי. בדיקת הנתונים העלתה כי תל אביב היא העיר שמרכזת בתוכה את החוזק הסוציו אקונומי הגדול ביותר במדינה.
כמו כן, מתוך שבע שכונות שהגיעו לאשכול 10, ארבע מתוכם היו בתל אביב, שתיים ברמת השרון ואחת בחיפה. השכונה החזקה ביותר במדינה היא כאמור פארק צמרת בתל אביב, אחריה נמצאת צהלה, במקום השלישי שכונת היוקרה דניה שבחיפה, כוכב הצפון נמצאת במקום הרביעי, נווה רום שברמת השרון במקום החמישי, שרונה במקום השישי, ואת רשימת השכונות באשכול 10 חותמת נווה גן ברמת השרון.
הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה נמדדת באמצעות שילוב בין כל התכונות הכלכליות והחברתיות הבסיסיות של אוכלוסיית התושבים בארץ: הרכב דמוגרפי, השכלה וחינוך, רמת חיים, תעסוקה וגמלאות. הלמ"ס מדרגת אחת למספר שנים את היישובים במדינה, על פי הסולם הנ"ל, שבסופו מתקבל ערך מדד שמשוייך לאחר מכן לאשכולות חברתיים-כלכליים, מ-1 עד 10 - כש-1 הוא האשכול החברתי-כלכלי הנמוך ביותר.
ערך המדד החברתי-כלכלי של אזור סטטיסטי בעירייה, או במועצה מקומית, מחושב כערך רציף שמתקבל על ידי שקלול הערכים המתוקננים, של 14 המשתנים ששימשו לחישוב המדד עבור היישובים. חישוב ערכי המדד של האזורים הסטטיסטיים וחלוקתם לאשכולות בוצעו לפי אותה השיטה, ששימשה לחישוב ערכי המדד ולחלוקה לאשכולות של היישובים בתוך המועצות האזוריות.
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום