מטרת קונטק היא חיבור הסטארטאפים הישראלים הפועלים בתעשיית הבנייה, הנדל"ן והתשתיות, לבין גופי התעשייה בגזרה המקומית והבינלאומית, וכן למשקיעים, גופים רגולטוריים, יצרני חומרים, תוכנה ועוד. בניית קהילה זו אפשרה צמיחה בכמות המיזמים העוסקים בתחום, מיקסום החיבורים העסקיים בין הסטארטאפים לתעשייה בארץ ובעולם, עזרה בקבלת השקעות בשלבים המוקדמים של הקמת המיזם וכן קידום הטמעת הטכנולוגיה בקרב התעשייה.
מטרת תוכנית החממה של קונטק היא חיבור הסטארטאפים לתעשיות הבנייה והנדל״ן, סיוע בהתאמת המוצר לשוק וחיבור להשקעות.
מה הסטארטאפים מקבלים בחממה?
תמיכה מקצועית הכוללת מתודולוגיה וכלים לאימות מוצר – עזרה ב״תפירת״ פתרון מתאים לצרכי הלקוח, וחיבור ללקוח רלוונטי לפיילוט משותף. בנוסף מקבלים הסטארטאפים חיבור לגורמים שונים בתעשיית הבנייה והתשתיות (קבלנים, יזמים, יצרני חומרים, מהנדסים ועוד), כולל חשיפה לפורומים של מנהלים בכירים בענף, הצגה בכנסים ואירועים שונים של התאחדות הקבלנים בוני הארץ.
כמו כן התוכנית מספקת לסטארטאפים עשרות שעות של מנטורינג מתחומים שונים: מומחים מתעשיית הבנייה: קבלנים, יזמים, מנהלי פרויקטים, מתכננים, מנהלי חדשנות ועוד, בעולם ובארץ; וכן פגישות עם משקיעים גלובליים ישראלים, יזמים סדרתיים, מומחי שיווק ומומחי UX.
כמובן שדרך התוכנית הסטארטאפים נחשפים לנטוורקינג רחב: ומקבלים קישורים וחיבורים לגורמי תעשייה מקומיים וגלובליים, משקיעים בינלאומיים, השתתפות באירועי תעשייה וחשיפה למשלחות זרות.
קהלי היעד לחממה הם סטארטאפים העוסקים בתחום הבנייה, תשתיות, נדל״ן והנדסה אזרחית, בין אם בתכנון, ביצוע, ניהול ותחזוקה.
תכנים וזמני התוכנית:
אורך התוכנית: 6 חודשים, כאשר התוכנית כוללת פגישות אישיות למנכ״לי החברה עם גלי בלוך לירן, קואצ'רית הסטארטאפים של קונטק: בנושאי שיווק לסטארטאפים, פרזנטציה ופיץ׳ למשקיעים ולקוחות, פרודוקטיביות וחוסן מנטלי ליזמים.
בנוסף' הסטארטאפים מקבלים פגישת ייעוץ אישית עם צחי פלאטו מנכ״ל קונטק: בנושאי מיקוד שוק, דיוק המודל העסקי וקישורים לאנשי תעשייה רלוונטיים. קונטק מקיימת בשוטף סדנאות, הרצאות ומפגשים עם אנשי תעשייה בכירים מרשת הקשרים של קונטק (משקיעים, קרנות הון סיכון, קבלנים מקומיים וזרים, חברות יצרני חומרים, מנהלי חדשנות בחברות תעשייה, נציגי ממשלה, יועצים משפטיים ומומחים עסקיים לסטארטאפים ועוד). הרצאות אלו יהיו לרוב בחודשים הראשונים של תחילת התוכנית, על מנת להקנות ידע רב עזרה מירבית עבור היזמים בתחילת דרכם.
ועדת הבחירה
בשבוע שעבר קיימה קונטק ועדת בחירה עבור הסטארטאפים שייכנסו למחזור החדש.
הוועדה כללה בכירי תעשייה ונציגים מהתאחדות הקבלנים, משרד הבינוי והשיכון, משרד הכלכלה, הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה, רשות החדשנות, מנהל סחר חוץ, מנטורים וקבלנים מובילים בתעשיית הבנייה בארץ.
במהלך הוועדה עלו להציג 10 סטארטאפים שנבחרו מתוך עשרות הגשות לתוכנית, מישראל ומכל העולם.
הסטארטאפים הציגו במשך מספר דקות את המוצר, סיפרו מה הוא פותר, מהי הטכנולוגיה שפיתחו וכיצד הם משנים את ענף הבנייה. לאחר מכן קיבל כל סטארטאפ זמן למספר שאלות מהקהל.
החברות שנבחרו להכנס לחממה הן:
Solight - מנכ״לית: מעין בר | סולייט פיתחה מערכת תאורה סולארית טבעית חדשנית, המאפשרת הולכת אור שמש טבעי בריא וחסכוני לתוך מבנים חשוכים. הטכנולוגיה מתאימה גם למבנים קיימים וגם למבנים חדשים ומחליפה את השימוש בתאורה חשמלית מלאכותית במהלך כל שעות היום. מערכות התאורה הטבעית של סולייט מובילות אור שמש בספקטרום מלא, ללא קרני UV וללא חום. בנוסף לחיסכון באנרגיה והפחתת הזיהום הסביבתי, מערכות התאורה הטבעית של סולייט תורמות לבריאותם של השוהים במבנים ומשפרת את ביצועיהם ומצב רוחם.
ConWize - מייסדים: דימה חייקין ורן לוי סודי | ConWize היא פלטפורמה בענן המפשטת את תהליך תמחור הפרויקט וניהול המכרזים מול הקבלנים, כדי להגן על החברה שלך מפני טעויות קריטיות, לסייע לזכות במכרזים רבים יותר ולבצע אותם באופן רווחי יותר.
InCitu - מנכ״לית ומייסדת: דנה חרמש רשף | פלטפורמת המציאות הרבודה של InCitu מייצרת חוויה אימרסיבית של פרויקטי התחדשות אורבנית, ומתמרצת השתתפות בתהליכי תכנון מצד קהל רחב ומייצג לטובת ביסוס שיח ענייני, מושכל ומכבד על עתידן המוצע שכונות וערים.
Baya - מנכ״ל ומייסד שותף: ברק ימיני | באיה הופכת אתרי בניה למבוקרים, יעילים ובטוחים יותר באמצעות מערכות מבוססות בינה מלאכותית שמנטרות מידע מהשטח ומעבדות אותו לכדי תובנות, המלצות והתראות בזמן אמת.
Pelles - מנכ״ל ומייסד שותף: דרור הלחמי | חברת פלס פיתחה מכשיר מדידה חדשני המאפשר פילוס מדויק, הפועל אוטומטית ע"י חיישנים, ללא מגע עם האובייקט.
לראשונה קונטק החליטה לשלב במחזור הנוכחי סטארטאפ לא ישראלי, שישתלב בתכנים הבינלאומיים, על מנת לייצר חיבור גלובלי והיכרות בין הסטארטאפים הישראלים וחברות מעולמות הבנייה החכמה הבינלאומית. כ-30 חברות הגישו מועמדותן השנה לתוכנית החממה של קונטק, מתוכן נבחרה חברת viAct מסינגפור, שפיתחה מערכת טכנולוגיית מבוססת AI המייעלת את הבטיחות, הפרודוקטיביות והעלויות בפרוייקטי הבנייה.
חממת קונטק סיימה עד כה 4 מחזורים מוצלחים, עם מעל 20 סטארטאפים. מתוך החברות בוגרות התוכנית, סטארטאפים רבים זכו להשקעות של עשרות מיליוני דולרים, וזכו לשיתופי פעולה והזדמנויות עסקיות עם החברות המובילות בענף הבנייה בארץ ובעולם, רבות בזכות התמיכה, ההכוונה והחיבורים שהעניקה קונטק לחברות הסטארטאפ המתחילות.
צחי פלאטו, מנכ"ל קונטק מסר: "החממה היא ספינת הדגל של קונטק, היא הדרך שלנו להכיר את התעשייה ממש בידיים, החל מתהליך פרסום הקול קורא, מיון ההצעות, ההצגה לוועדה, דרך התהליך המרתק שאנחנו עוברים עם הסטראטאפים במסע שלהם והיכולת שלנו להשפיע, להכווין, לתקן ולחוות את התהליך יחד עם היזמים עד לדמו דיי והקשרים שנוצרים מול שותפי התעשייה והמשקיעים. זו תרומתינו המשמעותית לפיתוח התעשייה המדהימה שצמחה בישראל בחמש שנים האחרונות מאז הקמת קונטק.
אני מבקש להודות לשותפים שלנו לדרך – התאחדות הקבלנים בוני הארץ, הקרן לעידוד ענף הבנייה, משרד הבינוי והשיכון ומשרד הכלכלה והתעשייה, אשר פועלים איתנו יחד ומסייעים לנו להפוך את ישראל לעמק הסיליקון של תחום טכנולוגיות הבנייה".