סוף שנת 2022 רשמה שיא שנתי בעליית מחירי הדירות, עם יותר מ- 20 אחוזי עלייה. זו הייתה עליית המחירים השנתית הגבוהה ביותר מזה עשור. אבל אז הריבית החלה לעלות בחדות והענף נכנס לקיפאון, ואפילו נצפתה ירידת מחירים. אתר יד2 בדק את הרבעון האחרון של שנת 2022 לעומת הרבעון השני של שנת 2023 - תקופת זמן של חצי שנה, וחזר עם נתונים מפתיעים.
בראש רשימת הערים שמובילה את ירידת המחירים, ניצבת העיר חולון, שם נרשמה ירידת מחיר של 5.8 אחוזי שינוי במחיר המבוקש עבור דירות 4 חדרים בעיר גם בגבעתיים, ראש העין, אור עקיבא, חדרה, נתיבות ותל אביב המוכרים נאלצו להוריד את המחיר שהם דרשו על דירות 4 חדרים כדי לנסות למכור אותן. בכלל תל אביב סבלה בתחילת השנה מירידת מחירים דרמטית בעיר, שרגילה שמחירי הדיור בה רק עולים, נוכח עליית הריבית, משבר ההייטק והסחרור שאליו נכנסה הממשלה בעקבות ניסיון חקיקה משפטית.
לעומתן ערים שנראה שהושפעו בקושי מסביבות הריבית, והתהפוכות הפוליטיות היו הערים: נתניה וירושלים, שם נרשמו ירידות מחירים קלות בלבד. בכיוון ההפוך עומדות הערים נהריה, פתח תקווה וקריית ים שהמחירים שם עוד לא עלו דרסטית אך מתחילים לטפס.
את עליות המחירים בקריית ים סיקרנו בהרחבה בשבוע שעבר, שכן במשך שנים נחשבה העיר לחלשה שבין הקריות, ואולם אם מחירי הנדל"ן הם מדד, נראה שבתקופה האחרונה היא הופכת בהדרגה ליעד אטרקטיבי למשקיעים. נכון להיום היא מוקד משמעותי להתחדשות עירונית עם מספר פרויקטים של פינוי בינוי גדולים שמקודמים וכוללים את רוב שטח השכונה, ויוסיפו לה אלפי דירות חדשות, מסחר מלווה רחוב, תעסוקה, ומבני ציבור.
בכלל הקריות נמצאות באור הזרקורים בשנים האחרונות, ואחרי שנים בהם מומחי הנדל"ן טענו שהם יהיו ה"דבר הבא", סוף סוף הטענות מוכחות בשטח. קריית אתא רשמה עלייה דרסטית במחירי הדירות, ותוך חצי שנה בלבד עלו המחירים המבוקשים בלא פחות מ- 14.7 אחוזים. גם קריית ביאליק נהנית מעלית מחירים נאה ורושמת עלייה בדרישת מחיר של 10.8 אחוזים. לוד ניצבת עם 8.4 אחוזים וקריית מוצקין עם 5.7 אחוזים.