דירקטוריון שיכון ובינוי, שנמצאת בשליטת נתי סיידוף, צפוי לדון היום בתנאי העסקתו של אייל לפידות, המנכ"ל העתידי של החברה. הדירקטוריון אף צפוי לדון במענק הפרישה שיקבל משה לחמני, שיסיים את כהונתו כמנכ"ל החברה בתום פחות משנה, לאחר שכיהן שש שנים בתפקיד יו"ר שיכון ובינוי.
על פי הערכות, יקבל לפידות תגמול שנתי ששוויו ההוגן יגיע ל-10 מיליון שקל. התגמול יכלול שכר, מענק ואופציות למניות. השכר שהוצע למנכ"ל הקודם היה 145 אלף שקל לחודש; מענק חתימה של עד שש משכורות; מענק שנתי של עד 2.6 מיליון שקל; 205 אלף מניות חסומות מותנות ביצועים; ו-2.1 מיליון אופציות שיבשילו בשלוש מנות שוות ואינן מותנות בביצועי החברה, לתקופה שבין 2021-2019.
גם אם לפידות יקבל מנה זהה של תגמול הוני, הוא ייהנה ממחיר מימוש נוח לאופציות של 6.8 שקלים למניה. מחיר זה נמוך ב–2.2 שקלים ממחיר מניית שיכון ובינוי (904 +0.56%) בפתיחת המסחר אתמול, כך שהן כבר עמוק בתוך הכסף. הסיבה להענקת אופציות בתוך הכסף נובעת מהעובדה שמניית שיכון ובינוי נסחרה במחיר של 6.8 שקלים — לפני שפורסמה הידיעה שהחברה מנהלת מו"מ עם לפידות (כיום מנכ"ל חברת הביטוח הפניקס (2,159 -0.05%) ) על מינויו כמנכ"ל החברה, במקום לחמני.
סביר להניח ששווי חבילת אופציות הפנטום שתוקצה ללפידות עוד יעלה — אם תתממש הערכתו של שי ליפמן, אנליסט בבית ההשקעות ואליו בייס, שקבע למנייה מחיר יעד של 14.7 שקל, המשקף פרמיה של 63% ביחס למחיר השוק הנוכחי של המניה. ליפמן הסביר כי מאזנה של החברה כולל נכסים שתומחרו בחסר על ידי השוק, בעיקר בתחום הקרקעות למגורים והזכיינות.
להשביע את הרעב של לפידות
תוכנית התגמול המוצעת לאייל לפידות אושרה כבר על ידי חברת הייעוץ אנטרופי, שמנוהלת על ידי גל סטאל, בשיחת ועידה שקיימה עם ועדת התגמול של שיכון ובינוי, שכוללת את שלום הראל, יצחק הראל ולילי איילון.
התוכנית מבוססת במידה רבה על עלייה בשווי החברה, והיא מייצרת זיקה חזקה יותר מזו שהתקיימה בעבר בין האינטרסים של המנכ"ל לאלה של בעלי המניות. בעבר, הנהלתה הבכירה של החברה זכתה לתגמול נאה גם כשמניית שיכון ובינוי הציגה תשואת חסר לעומת מדדי היחס.
הזינוק בשיעור של 33% בשווי המניה מאז דווח על המשא ומתן עם לפידות הגדיל את שווי אחזקתו של נתי סיידוף בשיכון ובינוי ב–422 מיליון שקל. לכן, סביר להניח שהוא מעדיף להשביע את הרעב של לפידות לתגמול באמצעות אופציות הפנטום.
תגמול זה עשוי להפוך את לפידות לאחד השכירים העשירים בישראל — ובעיקר לפתור את התסכול שחש מכיוון שלפי מגבלות חוק שכר בכירים וכמנכ"ל בגוף פיננסי הוא נאלץ להסתפק בשכר של 3.65 מיליון שקל, שמשקף את הגבוה מבין 2.5 מיליון שקל צמוד למדד אפריל 2017 או פי 35 מהשכר הנמוך ביותר ששולם לעובד הפניקס. מגבלה זו גרמה לכך שלפידות הרוויח ב–2018 שליש מהתגמול שקיבל יצחק עוז, מנכ"ל משותף בסוכנות הביטוח אגם־לידרים.
חבילת פרישה ללחמני בשווי 8 מיליון שקל
ועדת התגמול ובעקבותיה דירקטוריון החברה צפויים גם לדון באישור מענק הפרישה למשה לחמני, המנכ"ל המכהן של שיכון ובינוי. על פי התגמול שהוצע ללחמני בכתב הזימון שנשלח לבעלי מניותיה של שיכון ובינוי במארס 2019 (לאסיפה שלא התקיימה בשל הדלפת המגעים עם לפידות) הוא היה אמור לקבל בנוסף לפיצויים המגיעים לו גם דמי הסתגלות של שש משכורות ותקופת הודעה מוקדמת של שישה חודשים — שבה יקבל את משכורתו וכל התנאים הנלווים, למעט מענקים. חבילת הפרישה הכוללת שלחמני יקבל צפויה להגיע ל–8 מיליון שקל.
יודעים מה הסיפור הבא של mako כסף? כתבו אלינו money@mako.co.il
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:
עם המנדטים בא התיאבון: אריה דרעי רוצה מיני־אימפריה
לורן סנצ'ז, בת זוגו של ג'ף בזוס, הגישה בקשה לגירושים