לקחנו את הג'ונגל העירוני המסועף שנקרא גוש דן וניסינו להבין את מצב השכירות בו. הצבת שכר הדירה הממוצע (על פי נתוני את מדלן) על מפה יכול לתת תיאור של האפשרויות העומדות בפני מי שצולל אל עולם השכירות.
ראשית, כנראה שלא תמיד צריך לגור רחוק מאוד ממרכז העניינים כדי לשלם מעט. תל אביבים תושבי פלורנטין או שכונת שפירא כבר יודעים שדיווש של 5-10 דקות על אופניים מהרחובות הפופולריים בעיר שווה להם כמה מאות שקלים פחות בשכר הדירה החודשי.
עוד ב-mako כסף:
אך הדפוס הזה קיים לא רק בתל אביב: מי שחושק בחומות יפו העתיקה אך לא יכול לשלם 104 שקל למ"ר (שכר הדירה השני הכי גבוה בגוש דן, לאחר המרינה בהרצליה) ישלם כמעט חצי מהסכום הזה ביפו' ד הסמוכה. שכונת הרצליה ב' נמצאת בין אזור המרינה להרצליה פיתוח, ובה משלמים שוכרים בממוצע רק 67 שקל למ"ר.
העיר בתחתית דירוג הגיוון של מחירי שכר הדירה היא חולון, שם כמעט כל השכונות נעות על ציר ה-50 שקל למ"ר. לעומתה, תל אביב והרצליה נעות בין שכונות שעוברות את ה-100 שקל למ"ר, לצד שכונות פחות מפותחות שנעות סביב ה-50 וה-60 שקל למ"ר.
מי שרוצה לגור בקרבת הים ויהיה מה, מומלץ לו לעבור לבת ים, שם באזור דרום-מערב העיר אפשר למצוא את שכר הדירה הנמוך ביותר ביחס לשכונות הפונות לים. מנגד, גם בעיר שנחשבת זולה כבר עולים מחירי השכירות ושכונת "פארק הים" מתחרה במחירים עם תל אביב.
שכר הדירה הנמוך ביותר, ובפער רציני, נמצא בשכונת מב"ת צפון בראשון לציון, שם תשלמו בממוצע רק 30 שקל למ"ר, שווה ערך לגובה שכר הדירה בקצרין. בשכונה זו מתגוררים בעיקר עולים חדשים, כשאחוז בני ה-75 ומעלה בשכונה עומד על 43.2. בקרית ראשון הסמוכה, שבה רוב של בני 25-34 לעומת זאת, תשלמו 53 שקל למ"ר.
בבני ברק, הזולה יחסית, מתבלטת שכונת קריית נדבורנה עם 74 שקל למ"ר, כמעט כמו אזור הבורסה ברמת גן. השכונה, שבליבה חסידות נדבורנא המפורסמת, נמצאת כבר כמה שנים בעיצומה של עליית מחירים.
עוד מעניין לראות כי דווקא השכונות החדשות והצפוניות בת"א, שנחשבות ליוקרתיות יותר, כמו רמת אביב החדשה ותל ברוך, מציגות מחירים נמוכים יותר מאשר מרכז ת"א. עם זאת, כנראה שהסיבה לכך נעוצה בגודל הדירות באזורים אלו, שלרוב משתרע על 100 מ"ר ויותר, כך שהירידה במחיר היא תוצאה טבעית של נתונים אלו.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il
רוצים לקנות דירה חדשה? היכנסו לכאן בונים