הקיץ הגיע, ואיתו בילויים ארוכים בחוף, הכוללים מטקות, ים והרבה שמש. כן, אותה שמש מזרח תיכונית קופחת שאנחנו אוהבים ונזהרים ממנה. המודעות לנזקים מקרני השמש עלתה בשנים האחרונות, והשימוש בקרם הגנה הולך וגובר.
אז ממה למעשה צריך להיזהר? מלבד מחלת הסרטן, אנשים חוששים גם לנזקים לעור, אומר פרופ' רוני וולף, מנהל יחידת עור בבית החולים "קפלן". לדבריו, "אנשים דואגים יותר להתקמטות ולקמטים על העור מאשר לסרטן".
בואו ונשבור כמה מיתוסים: המספר שעל קרם ההגנה אינו מציין את החוזק שלו, אלא כמה זמן יותר אפשר להישאר בשמש. לדוגמה, מקדם הגנה 30 מעניק זמן כפול בשמש, אבל הוא לא חזק יותר ממקדם הגנה בדרגה 15. "הדבר החשוב ביותר הוא למרוח שכבה עבה", מסכם פרופ' וולף.
אז כמה עולה לנו לשמור על עור בריא? אתר פרייסל בדק ומצא פערים משמעותיים בין המחירים השונים. אולטרסול קידס 34 של ד"ר פישר עולה בשופרסל דיל 57.7 שקל, לעומת מאה שקלים ברשתות מגה בעיר וניו פארם.
במוצרים אחרים הפערים פחות דרמטיים. תחליב הגנה 10 של פיצבוין עולה ברשתות השונות בין 95 ל-110 שקלים עבור בקבוק. ואם זה יקר, ישנה אפשרות של לקנות תכשירי הגנה מצמחי מרפא במחירים זולים יותר, שבין 30 ל-50 שקלים.