יום העצמאות, או בשמו השני - "חג המנגל", הולך ומתקרב. אז כמה עולות לנו החגיגות האלו?
אז קודם כל, כדי לחגוג ולעשות "על האש" צריך מנגל טוב. קיימים 3 סוגי מנגלים בשוק: מנגל על גחלים, שהוא המסורתי ביותר, מנגל חשמלי ומנגל על גז. אוריאל כהן, הבעלים של חנות "גריל וגן" בהרצליה, ממליץ דווקא על המנגלים החדישים. "לגריל גז יש 3 יתרונות: הוא נקי, הוא מהיר והוא בריא יותר". ההבדל בטעם, לדברי כהן, הוא זניח.
רמי גלבוע, מנגליסט מושבע, דווקא סבור אחרת. "המנגל עם הפחמים מעניק לבשר טעם נוסף. העשן שהוא עושה הופך את הבשר לעסיסי יותר, בתנאי שלא שורפים אותו".
אז בתכל'ס, מה ההבדל במחיר בין המנגלים השונים? המחירים עשויים להתחיל מ-45 שקלים עבור המנגל הפשוט ביותר, כזה ששמים בו פחמים, ויכול להגיע ל-145 שקלים עבור כזה העשוי מנירוסטה איכותית. מחירי מנגל על גז מתחילים ב-800 שקלים, וכאן השמיים הם הגבול.
ומה עם הבשר? הישראלים אוהבים לאכול פרגיות על האש. גם פילה בקר נחשב למעדן, אבל מחירו הוא 190 שקלים לק"ג, מה שהופך את הבשר הזה לבשר לעשירים בלבד.
גילי קנדלר, מ"כלבו בשר גילי" ברמת גן מספק מספר עצות: "מי שלא יכול להרשות לעצמו, יכול לצלות עוף מתובלן על המנגל". ויש גם הסבר איך לבחור סטייק: "תגעו בו עם האצבע, ושימו לב שנשארת טביעה על הבשר".