היום, כשהריבית מקרבת לאפס, הלוואות מהבנק קצת יותר משתלמות. חברות האשראי נותנות הלוואה בקלות רבה יותר מהנבקים, בתנאי שיש לכם את כרטיס האשראי של החברה. החסרון - הריבית תהיה גבוהה יותר.
לצורך השוואה, על הלוואה בנקאית של 30 אלף שקלים לשלוש שנים, תשלמו בסה"כ 5% בשנה, ההחזר החודשי יעמוד על 900 שקלים. אך אם תקחו הלוואה זהה דרך חברת האשראי, הריבית תנוע על 8-10% וכך ההחזר החודשי שלכם יעמוד על 940 ש"ח בחודש. ניתן לקבל הלוואות גם מקופות גמל וקרנות הפנסיה, והם בד"כ משתלמות מאוד. בהלוואה כזאת הריבית תהיה נמוכה יחסית ותעמוד על 2.5-3%. זאת מכיוון שכספי הפנסיה משמשמים ערבות.
הלוואות למטרה מסוימת כמו קניית רכב או דירה, מהבנק או מחברת מימון יכולות להיות משתלמות גם הן. המכונית תהיה משועבדת עד להחזר מלא של דמי המימון - מה שמאפשר להפחית את גובה הריבית.
בכל הלוואה צמודה לפריים , תהיו תלויים במצב הריבית במשק, שאינה צפויה לעלות בטוחח הקרוב. אך עם זאת, קחו בחשבון , כי בטווח הארוך היא עלולה לזנק ובכך להגדיל משמעותית את ההחזר החודשי.
את ההלוואה המשתלמת ביותר תוכלו לקחת ממקום העבודה שלכם, הריבית בהלוואות האלו נעה סביב הפריים.
אם אתם לוקחים הלוואה בשם האובדראפט - היא עלולה להיות מאוד לא משתלמת. הריבית עלולה להגיע בקלות ל- 10-15%.
על מינוס של 3000 שקלים, הריבית יכולה להגיע לכ-4000 שקלים בשנה. במקרים רבים עדיף לקחת הלוואה לכיסוי המינוס בתנאים נוחים יותר.
אל תמהרו בדקו את כל האפשרויות, ועירכו סקר שוק מקיף לפני שאתם לוקחים הלוואה. לעיתים יהיה שווה אפילו להתמקח - כל שינוי באחוז הריבית יכול לחסוך לכם הרבה מאוד כסף.