אחת מכל 4 גלידריות הפועלות בארץ נמצאת בסיכון גבוה ובסכנת סגירה - כך מעריכים כלכלני דן אנד ברדסטריט.
בחברה צופים עוד כי שוק הגלידה ירשום השנה ירידה קלה ויעמוד על 950 מיליון שקל עד מיליארד שקל. עם זאת, יחול שינוי באופי הצריכה, שיבוא לידי ביטוי במעבר ממוצרי פרימיום למוצרי בסיס.
בשנים האחרונות צמח שוק הגלידה בכל שנה בשיעור של 4%-6%. רק שליש ממכירות הגלידה בישראל מתבצעות ברשתות השיווק. עיקר המכר (כמחצית השוק) מתבצע בשוק האימפולס הכולל גלידריות, פיצוציות וקיוסקים. חלק קטן של המכר מתבצע בבתי-קפה, מסעדות וכדומה.
מוסר תשלומים גבוה בענף
השחקנית הגדולה ביותר בתחום היא חברת שטראוס , האחראית לכמחצית מייצור הגלידות. נסטלה, השחקנית השנייה בגודלה בשוק, מייצרת כשליש מהגלידות הנמכרות בארץ.
בדן אנד ברדסטריט מעריכים כי בעוד הסיכון הענפי בתחום הייצור נמוך יחסית, הסיכון העסקי בתחום קמעונאות הגלידה גבוה יחסית.
עם זאת, לדבריהם, מוסר התשלומים בענף הגלידות נמצא ברמה גבוהה יחסית לכלל המשק, הן בתחום הייצור והן בקרב הגלידריות. רק כ-10% מכלל העסקאות הקשורות לייצור גלידות וכ-13% מהעסקאות בתחום המכירות הקמעונאיות משולמות בפיגור. מספרים אלה נמוכים בהרבה מהממוצע הכללי במשק.