עם המשבר הכלכלי ההולך ומתגבר, ואחוזי האבטלה הגואים, השאלה "איך לעבור בהצלחה ריאיון עבודה?" הופכת יותר ויותר רלוונטית. לצורך כך ניהלנו מפגש מקוון עם אריאל הלוי, מנכ"ל חברת דיבייט, העוסקת במתן הכשרות לקבוצות ובודדים בתחום השכנוע, העברת מסרים והופעה מול קהל.
ליאור סופרין, מובטל טרי, סיפר שנקבע לו ריאיון עבודה במכירות פרונטאליות בחנות כלי בית ורהיטים. הוא שואל: "איך עליי להתנהג או מה להגיד על מנת שיראו שאני רציני ומעוניין להשקיע בעבודה קשה לטווח ארוך?"
"חשוב מאוד להפגין במהלך הריאיון את סוג ההתנהגות שנדרשת מהתפקיד אליו אתה מתראיין. לצורך העניין, אם אתה מתראיין לתפקיד של איש מכירות, התייחס למראיין כאילו שהוא לקוח של הרשת. בסופו של יום, המראיין צריך לברר תוך זמן קצר אם אתה האדם המתאים לתפקיד.
"זה לא עוזר לו שאתה אומר לו שאתה מתאים, אבל זה מאוד עוזר לו אם אתה מראה לו שאתה מתאים. לכן, הפגנת התנהגות והצגת תכונות במהלך הריאיון הקשורות לתפקיד אליו מתראיינים הינה אפקטיבית מאוד לצורך שיפור הביצועים שלך במהלך הריאיון.
"באשר להפגנת רציניות ומחויבות לטווח ארוך - אתה יכול לציין זאת מפורשות. מעבר לכך, תנצל הזדמנויות במהלך הריאיון על מנת להתייחס לניסיון שלך מהעבר שממחיש את העובדה שאתה רציני ומחוייב למקום העבודה שלך: לכך שעבדת שנים רבות במקום אחד, או בכך שהשתתפת בפרויקטים תובעניים ביותר".
רחלי, בת 22, שאלה: "פוטרתי מחברת היי-טק, שם עבדתי כבודקת תוכנה QA. אני מקבלת הצעות עבודה, אך לצערי אין הרבה פרויקטים בגלל המצב הקשה. האם וכיצד אפשר להראות למראיין שאני מעוניינת בעבודה? האם יש עניין בטענה שמעסיקים רבים טוענים כי אין לי 'ניצוץ בעיניים'? ועוד דבר: איך כדאי לי לענות על שאלות מסוג 'מה התכונה השלילית שלך'? ו'מה יפריע לך בסביבת עבודה לבצע את עבודתך'?"
א. "דרך טובה מאוד להראות עניין בריאיון היא לעשות שימוש במושגים מתוך עולם המושגים של החברה המראיינת ושל התפקיד אליו את מתראיינת. כמו כן, עשי שימוש בהקשבה פעילה על ידי שמירה על קשר עין והנהון כאשר המראיין מדבר אליך, ואף התייחסות לדברים קודמים שאמר המראיין במהלך שלבים מוקדמים יותר של הראיון.
ב. "לגבי חוסר הניצוץ - זהו מצב יותר שכיח ממה שאת אולי מדמיינת. מטבע הדברים, ישנם אנשים יותר מופנים ואנשים יותר מוחצנים. החשוב הוא שתנסי בכל זאת לעורר בעצמך את הרגש במהלך הריאיון. את יכולה לעשות זאת על ידי תחבולות רגשיות - למשל, בשלבים מוקדמים של הריאיון דמייני שהמראיין אומר לך "רחלי - את המועמדת הטובה ביותר שראיתי, התקבלת!", או לחילופין, נסי להיזכר באירוע או מצב מהעבר שעורר בך תגובות חיוביות. התחושות הפנימיות שלנו עוברות פעמים רבות גם בשפת הגוף שלנו.
ג. "לגבי נשאלה אודות תכונה שלילית, זוהי שוב דוגמה מצוינת לשאלה קשה שהיא למעשה הזדמנות. היי כנה ושתפי את המראיין באחת מהתכונות הפחות טובות שלך. את אפילו יכולה לומר שאת מודעת לכך שאת מותירה רושם על הסביבה שלך שאת "חסרת ניצוץ". העובדה שאת משתפת את המראיין בצורה שכזו מעידה על בגרות וכנות ומודעות עצמית גבוהה - תכונות שכל מעסיק היה שמח למצוא בקרב עובדיו.
"בכל מקרה, הימנעי מהצגת תכונה חיובית כתכונה שלילית. אל תאמרי שאת דקדקנית ופרפקציוניסטית - זו פשוט התחמקות מהשאלה וממה שהמראיין קיווה ללמוד עלייך דרכה. את לא חייבת לשתף את המראיין בתכונות הקשות ביותר שלך, אולם אני בהחלט ממליץ על כנות ופתיחות".
הגולשת הילה חילקה את שאלתה לארבעה חלקים:
א. איך אני יכולה "לשווק" את עצמי בצורה הטובה ביותר מול המראיין?
ב. על מה כדאי לשים דגש כשאני נשאלת על ניסיון תעסוקתי (הן בריאיון והן בקורות חיים)?
ג. מה כדאי להגיד ומה לא בראיון עבודה?
ד. מה החלק הכי חשוב מצד המעסיק בקורות החיים ומה הוא מקווה למצוא בחלק זה?
"כששואלים אותך על הניסיון התעסוקתי שלך, רצוי שתדגישי את החלקים מתוך הניסיון שלך שהם בעלי הזיקה החזקה ביותר לתפקיד אליו את מתראיינת. מה בתפקידים הקודמים שלך יכול להציג את תכונות ונקודות החוזקה שלך שהן גם התכונות ונקודות החזקה הנדרשים מהתפקיד אליו את מתראיינת?
"ככלל, רצוי שהדברים הנאמרים על ידך בראיון יוסיפו לסך כל הידע שיש למראיין עליך. הימנעי מחזרה על נתונים שכבר מופיעים בקורות החיים שלך - לכל היותר את יכולה להוסיף מידע נוסף לזה שכבר מופיע בקורות החיים (מידע שלא כללת בקורות החיים על מנת לשמור על תמציתיות). כמו כן, שתפי את המראיין במידע שיכול לעזור לו לקבל החלטה נכונה. מה את יכולה לספר לו על מנת שהוא יוכל לקבוע בוודאות גדולה יותר שאת אכן מתאימה לחברה? מה את יכולה לספר לו שימוסס במקצת את חוסר הוודאות עמה הוא מתמודד מתוקף היותו מראיין?
"כתיבת קורות חיים היא אמנות בפני עצמה. מעבר למרכיבים המוכרים של הקפדה על נוסח אחיד, היעדר שגיאות כתיב והקפדה על תמציתיות, מה שחשוב לזכור הוא שעל קורות החיים שלך להיות מותאמים לחברה אליה את שולחת אותם - משמע, אין לך נוסח אחד של קורות חיים כי אם נוסחים רבים בעלי גרעין קבוע בתוספת מרכיבים שהותאמו למקום אליו את שולחת אותם.
"אם את רוצה ממש להשקיע, את יכולה להיכנס לאתר האינטרנט של החברה ולהכיר את מאפייני העיצוב שלו ואז להתאים את עיצוב קורות החיים שלך לזה של החברה אליה את שולחת אותם (אם את חלשה בעיצוב, בדקי אם את מכירה משהו סביבך שיכול לעזור לך כטובה אישית). כמו העיצוב, כך לגבי מושגי יסוד ומילות מפתח - אם יש כאלה באתר של החברה, רצוי למצוא דרך לעשות בהן שימוש בקורות החיים שלך".
גולש אנונימי שאל שאלה מעניינת שמטרידה רבים ממחפשי העבודה: "איך אציג בריאיון את העובדה שבחרו לפטר דווקא אותי אחרי שנתיים בעבודה ואת הוותיקים האחרים החליטו להשאיר?"
"השאלה שלך, והמצב המסוים שאתה מתאר, הם דוגמה מצויינת לכיצד ניתן להפוך נסיבות בעייתיות ושאלות קשות להזדמנות פז. התהליך מתחיל בכך שאתה שואל את עצמך: "למה שואלים אותי את השאלה הזו?". התשובה היא שהדרך שבה תענה לשאלה (ובכלל, דרך ההתמודדות שלך עמה ועם מצב לא נוח) יכולה ללמד את המראיין אותך הרבה מאוד עליך.
"האם אתה אדם שהולך להאשים את העולם בחוסר צדק? האם אתה הולך "ללכלך" על מי שפיטר אותך, או האם תדע להציג בצורה בוגרת ומושכלת את הנסיבות והשיקולים שככל הנראה הביאו להחלטה לפטר אותך. אם תדע להציג בצורה נאמנה למקור (ככל הניתן) את השיקולים שהביאו לפיטורין שלך, כפי שהיה מתאר אותם האדם שהחליט לעשות זאת, הדבר יעביר מסר ברור למראיין שלך שאתה אדם עם ראייה מפוקחת, ראייה ארגונית ולא סתם עובד פשוט שרואה רק את הצרכים שלו.
"אתה בהחלט יכול לציין שיש כמה שיקולים עמם אתה לא מסכים אבל לפחות אתה מבין אותם. זכור - עבור המראיין ככל הנראה שהדרך שבה תתמודד עם השאלה מעניינת יותר מהתשובה עצמה שתיתן. זה נכון, אגב, לגבי כמעט כל שאלה שנשאלת בריאיון".
מיכל, שמתגוררת באזור הצפון, מתקשה למצוא עבודה כבר מספר חודשים. היא כותבת: "נראה שבאזור שלנו יש המון מתמודדים על כל משרה, מה שמקשה על קבלה לעבודה. כיצד אוכל להגדיל את סיכויי למצוא עבודה ולהבליט את כישוריי מול יתר המתמודדים?"
"האתגר שלך מורכב הן מן האתגר של מציאת הזדמנויות (ובעיקר אי-פספוס הזדמנויות בשוק שאין בו הרבה כאלה) ומתפקוד טוב בריאיון, כאשר זיהית הזדמנות וניצלת אותה היטב. אני אתמקד בתשובתי באתגר הראשון. המפתח לאיתור הזדמנויות טמון מצד אחד ברשת החברתית שלך ומצד שני בהון החברתי שלך.
"אם הרשת החברתית שלך היא מספר האנשים שאת מכירה (המופיעים כנקודות על מעגלים המתקיימים סביבך), אזי שההון החברתי שלך יתואר כעצמת הקשר שלך עם האנשים שעל הרשת. שמירה על קשר שוטף עם אנשים, סיוע להם בכל הזדמנות ובכלל יצירת ערך לסביבה האנושית שלך - כל אלה מחזקים את הקשר שלך עם סביבה זו ומגדילים את ההון החברתי שלך.
"כאשר פוטרת, קבלת חזרה משאב יקר מאוד - הזמן שלך. עכשיו את מוזמנת לבדוק כיצד את יכולה לעשות בו שימוש בדרך אשר תפגיש אותך עם כמה שיותר אנשים - גם כאלה שלא על הרשת החברתית שלך. את יכולה להתנדב בעמותה, לעזור לחברים בעבודה או כל דבר אחר. המפתח הוא שכלל שתפגשי יותר אנשים, יש סיכוי רב יותר לשמוע על הזדמנויות רבות יותר וכמובן שעל הדרך, במסגרת פגישות אלה, ככל שתועילי יותר לאנשים, הרצון שלהם להשיב לך תועלת תעלה. כך כולם מרוויחים".
עודד, מובטל כבר 3-4 חודשים, מגיע לריאיון, מאוד מתרגש ולא מצליח להגיד את מה שרצה. הוא נלחץ ולא מצליח לעבור את הריאיון. מה ניתן לעשות?
"'צרת רבים - נחמת יחידים'. אני פותח עם משפט זה לא לאור עשרות אלפי המפוטרים האחרים כי אם דווקא בהקשר למרבית המראיינים. אולי תופתע לשמוע (ואני מקווה שזה בפני עצמו ירגיע אותך במעט) שמסקרים שבוצעו בארצות הברית עולה כי ישנו סיכוי סביר בהחלט שהמראיין שיושב מולך חש לא פחות מתח, לחץ וחרדה ממך.
"זה נובע מהמשימה הכמעט בלתי אפשרית עמה עליו להתמודד. חשוב על זה רגע: אילו הייתי אומר לך שאתה יכול לצאת עם בחורה פעם או פעמיים, אבל אתה חייב להחליט אם להתחתן איתה לאחר שני המפגשים, איך היית מרגיש? בכלל - כיצד היית מתנהל במפגשים אלה? מה היית שואל אותה? כך חש המראיין הממוצע (ולרוב חסר הניסיון). הוא חייב להמליץ לחברה אם לקבל אותך או לא לאחר ראיון אחד - אולי שניים.
"על פי המלצתו, החברה תשקיע זמן וכסף רב בקליטתך והכשרתך. אם לאחר מכן ייוודע שאתה לא מתאים, המראיין הוא זה שיישא באחריות. מנגד, במידה ולא ימליץ לקבל אותך למרות שאתה מתמודד מעולה, מהר מאוד תתקבל לעבודה אחרת - אולי אצל המתחרים. לכן - אתה לא לבד.
"שנית - אתה לא במבחן שעומד לקבוע את איכותך כאדם. ראיון עבודה (בניגוד לתחושה של מרבית האנשים) הוא לא מבחן שאמור לאשש או לפסול אותך כבן אדם אלא רק לקבוע את מידת ההתאמה שלך לתפקיד מאוד מסויים, מאוד מוגדר. ברור שתחושת הדחייה היא קשה, אולם זה המקום שבו נדרשת משמעת רגשית (קשה כלל שתהיה).
"נוסף על כך, אם תחליט שאתה הולך לנסות לצבור 20 תשובות שליליות ממעסיקים פוטנציאליים, כיצד הדבר ישפיע עליך ועל דרך התנהלותך? קודם כל, כל תשובה שלילית תהפוך לסוג של התקדמות. שנית, הדבר יחייב אותך לאתר 20 הזדמנויות - בסופן רוב הסיכויים שתמצע עבודה כלשהי.
"לבסוף, לחץ בריאיון עבודה מאוד דומה לחרדת קהל וחרדת מבחנים. מומלץ לאכול דבר מתיקה חצי שעה לפני על מנת לסתור את נפילת הסוכרים שרבים חווים עקב הלחץ (מותנה כמובן בנסיבות בריאותיות). כמו כן, היות ומתח (Stress) נצבר בגוף ובמקרים של ריאיון עבודה מתחיל להצטבר כבר ארבעה ימים לפני הריאיון, נסה לבצע פעילות גופנית מדי יום עד לריאיון, היות ופעילות גופנית פורקת מתח מהגוף".