להיות מובטל היי-טק שמחפש עבודה זה תענוג יקר למדי. נוסף לזמן שיש להקדיש לחיפוש העבודה, ישנה גם רשימה ארוכה של הוצאות כספיות של רכישת עיתונים בהם מתפרסמים מודעות דרושים, נסיעות לראיונות עבודה ורכישת ביגוד מתאים - הוצאות כבדות למחוסר העבודה.
את הזמן שהתפנה מומלץ להקדיש לחידוש קשרים עם חברים, בשביל לעדכן אותם שאתם "בין עבודות". אפשר גם להיעזר במאמנים או יועצים תעסוקתיים, ויש פתרונות זולים יותר: בגלישה באינטרנט ניתן למצוא טיפים לחיפוש עבודה, רעיונות לאיך לעבור את התקופה הקשה וגם הרבה עצות פרקטיות. אם אתם בכל זאת צריכים אימון קצר לפני ריאיון העבודה, יש גם פתרונות של אימון טלפוני ממוקד כהכנה לריאיון, שהוא יותר זול מתהליך אימון ארוך.
חשוב לכתוב את קורות החיים מחדש ולהגיע לריאיון העבודה כאילו מעולם לא יצאתם ממעגל העבודה. "חיפוש עבודה הוא משרה מלאה הכוללת קריאתם של מדורי הדרושים בכל העיתונים, שליחת קורות חיים לכל משרה שנראית מעניינת ומתאימה, מעקב אחר מודעות הדרושים, ראיונות טלפוניים וראיונות עבודה", אומרת רויטל הנדלר, מנכ"לית אתר AllJobs ומוסיפה, "אם אתם מחפשים עבודה באינטרנט, רכישת עיתונים היא הוצאה מיותרת ואף בזבזנית היות ורוב המשרות מתפרסמות און-ליין".
רינת הרמן-קרן, מנכ"לית חברת MIND, המתמחה בתהליכי גיוס וייעוץ, מציעה לנסות ולקדם ראיון טלפוני עם המעסיק. לדבריה, "מעסיקים רבים עורכים היום ראיונות טלפונים כמערכת סינון ראשונית. הראיון הטלפוני יכול להוות חיסכון כלכלי משמעותי. בשיחה זו יכול המועמד גם לראיין את המעסיק ולשאול על מקום העבודה, תנאי העבודה, ואפילו לקבל תמונת מצב על השכר. במקביל, מומלץ לבצע תחקיר על מקום העבודה, נוסף לביקור באתר האינטרנט הרשמי של החברה. היום ניתן לעשות גם חיפוש ברשתות חבריות ולבחון את החומר האנושי שבחברה".
כאשר הגעתם לשלב הראיון, חשוב להגיע אליו כאשר אתם נראים טוב ומרגישים נוח. אין צורך להגיע לראיון עבודה בבגדים חדשים שנקנו במיוחד עבור הפגישה - רצוי לבוא בבגדים יפים אשר מהווים גם את קוד הלבוש של המקום. לדוגמה, בחברות סטארט-אפ לא מקובל להתלבש בחליפות, כך שאין צורך להגיע "מחופשים" לפגישה.