כ-48% מהמנהלות בתעשייה מציינות שיש במקום עבודתן אפליה כלפיהן. כך מסרה התעשיינית ליאורה לנגר, יו"ר פורום המנהלות בהתאחדות התעשיינים וסמנכ"ל יצוא ושווק חו"ל בחברת אופיס טקסטיל. זאת, בהסתמכה על מדגם שערכה חברת מדגם יעוץ ומחקר עבור התאחדות התעשיינים.
52% מהמנהלות בתעשייה סבורות שבמקום עבודתן הנוכחי קיימים מקרים של אפליית מנהלות בתנאים ובשכר, גם אם הן עצמן לא חשו זאת; כ-58% מהמשיבות לסקר ציינו כי בנקודת זמן כלשהי, לאו דווקא במקום עבודתן הנוכחי, הן חשו מופלות מבחינת תנאים ושכר.81% מהמשתתפות שחשו באפליה בנקודת זמן כלשהי, ציינו כי הן חשות מתוגמלות פחות גם במקום עבודתן הנוכחי.
מהמדגם מתברר עוד כי 61% מהמנהלות בתעשייה סבורות כי בשנתיים האחרונות לא חל שינוי בהתייחסות ובמעמדן של נשים מנהלות בחברה בהן הן עובדות כיום. 32% סבורות כי בסה"כ חל שיפור ביחס ו-2% בלבד סבורות כי חלה הרעה במידה מסויימת.
עוד עולה מן הנתונים כי הגורם המרכזי למיעוט נשים מנהלות בתעשייה (23% בלבד מסך כל המנהלים בתעשייה, דהיינו, כ-6,860 מנהלות, מתוך 30,860 מנהלים ומנהלות גם יחד) -הוא הקונפליקט עם המשפחה. 26% מהמשתתפות בסקר ציינו זאת במפורש וכ-15% נוספים ציינו את הדרישה לשעות עבודה מרובות.
21% מהמנהלות בתעשייה סבורות כי הסיבה העיקרית למיעוט מנהלות בתעשייה היא חוסר עניין במקצועות הטכנולוגיה והתעשייה; 7% טענו כי הסיבה היא שנשים פחות שאפתניות; 5% מהמנהלות בתעשייה סבורות כי הסיבה היא חוסר אסרטיביות/ביטחון של הנשים; 11% נימקו זאת בעניין של מסורת והרגל ו-2% טענו כי הסיבה למיעוט נשים מנהלות בתעשייה היא אפליה סמויה כנגד נשים.
לפי 69% מהמנהלות בתעשייה, הנהגת שעות עבודה גמישות תסייע לנשים להתקדם בעבודה; 60% טענו כי הגורם שיכול לסייע למנהלות בתעשייה להתקדם הוא חיזוק הביטחון העצמי והאומץ לבקש קידום ואחריות; 54% סבורות כי שיפור כישורי הניהול יכול לסייע להן להתקדם; 42% סבורות כי שיפור כישורי הפעלת צוות ו/או האצלת סמכויות יכול לסייע להן להתקדם בעבודה; 40% טענו כי התמקצעות טכנולוגית תסייע להן להתקדם; 19% טענו כי תואר גבוה יותר יסייע בקידומן; 17% - סביבה ניהולית נשית; 5% - הנהגת הקלות לאמהות עובדות, ו-6% מהמנהלות בתעשייה סבורות כי שינוי התפיסה המסורתית כלפי נשים יכול לסייע להן להתקדם בעבודה (התשובות מגיעות ליותר מ-100%, כיוון שניתן היה לענות על יותר מאפשרות אחת).