מכירים את השיפוץ שעושים בקורות החיים? יש את הישראלים המוכשרים האלה שחזרו מחצי שנה בדרום אמריקה עם ספרדית ברמת שפת-אם והגלישה באינטרנט הפכה אותם למומחים למערכות מחשוב ומתכנתים בשפת C (יש עדיין דבר כזה?). כל מי שלקח איתו קורות חיים שכאלו אל ראיון עבודה הוא ללא ספק שקרן מוכשר מאוד, זאת אם הוא התקבל כמובן.
באופן כללי נדמה שבשקרים, הישראלים יכולים להוביל את העולם וכי אם יעשו לילדי בית הספר היסודי מבדקי שקר עולמיים בטוח יימצא שבתחום הזה אנו עולים אף על הסקנדינבים והסינגפורים. אתר הדרושים JobMaster.co.il ערך סקר בקרב מדגם מייצג של כ-1,800מגולשיו, בו נשאלו דורשי העבודה: "באילו מהשאלות הבאות תשקר בראיון עבודה?". הסקר נערך בשני מועדים שונים, האחד לפני גל הפיטורים האחרון, בספטמבר 2008 והשני לאחריו, במרץ 2009, להלן התוצאות:
נמצא כי בספטמבר 2008 - 56% מהגולשים בישראל היו מוכנים לשקר בראיון עבודה, לעומת זאת במרץ 2009 – המספר הגיע כבר ל- 73% שמוכנים לשקר, מתוכם 39% ענו כי יהיו מוכנים לשקר בשאלת סיבות לעזיבה העבודה, 25% ענו כי ישקרו לגבי שכר העבודה הנוכחי, ו- 9% ישקרו בשאלת הכשרתם המקצועית, ראוי לציין כי 27% מהמועמדים הצהירו כי הם בוחרים שלא לשקר לגבי שום נושא במהלך ראיון העבודה.
המשבר הכלכלי שתקף גם במחוזותינו יצר ביקוש רב למקומות עבודה ושלח מפוטרים רבים לשוק התעסוקה. חשוב לציין שבין המפוטרים ישנם גם אנשי היי-טק מוכשרים ביותר ובעלי איי-קיו גבוה שבוודאי מצטיינים גם בתחום שיפצו"ר קורות החיים ובטח ובטח שבראיון העבודה הם יכולים לספר סיפורי מרתקים על התפקיד שמילאו במקום עבודתם הקודם.
שי חן, מנהל שיווק ופיתוח אסטרטגי ב-JobMaster, סיפק לנו נתונים נוספים על מצב שוק העבודה שמסבירים לדעתו את העלייה באחוז המשקרים: "בשלושת החודשים האחרונים אנו רואים עליה של כ 30-40% בביקוש לעבודה ומצד שני ישנה ירידה של 20%-30% בכמות המשרות המוצעות בפועל. בנוסף לכך זמן חיפוש העבודה התארך בצורה משמעותית, כך שעד סוף 2008 מועמדים חיפשו עבודה במשך חודש עד שלושה חודשים בממוצע, כיום חיפוש העבודה מתארך ליותר מ- 3 חודשים ולעיתים מגיע עד לחצי שנה. לצערנו המצב הזה מאלץ מועמדים רבים לנקוט באמצעים שלא היו נוקטים בהם בעבר וביניהם גם שקרים בראיונות עבודה".