לא פשוט להיות סטודנט: משך כל תקופת התואר צריך לתמרן בין לימודים, עבודה, שכר דירה ושכר לימוד, ולזה להוסיף גם זמן וכסף לחיי חברה ענפים. ועכשיו גם בא המיתון הזה והופך הכל למשימה כמעט בלתי אפשרית.
כמעט כל הסטודנטים עובדים בעבודות סטודנטיאליות, כלומר משרות חלקיות עם משמרות גמישות, שמאפשרות לשלב חיי עבודה עם חיי לימודים וגם להשאיר קצת זמן לשינה. הבעיה היא שעכשיו, בעקבות המיתון, יש פחות משרות פנויות כאלו.
אתר JobMaster מגלה כי בחודשים מאי-יוני השנה נרשמה ירידה של 17% בהיקף המשרות המוצעות לסטודנטים ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. עם זאת, פילוח הנתונים מגלה תופעה מעניינת: במשרות הקשורות לתחום הלימודים (סטודנטים למחשבים, סטונדטים למשפטים במשרד עורכי דין) חלה ירידה בהיצע, אבל דווקא במשרות רגילות, כמו שליחויות או שירות לקוחות, יש עליה בביקוש לעובדים.
פרט לכך, המיתון משפיע לרעה גם על מצבם הכלכלי הכללי של הסטודנטים. השנה חלה עלייה של 32% במספר הסטודנטים שמחפשים עבודה. ככה זה כשההורים בעצמם פתאום כבר לא יכולים לתמוך כלכלית כמו שעשו פעם.
כך תמצאו עבודה
אז מה בכל זאת יכול לעודד את הסטודנטים? הנה מספר עצות שיקלו במציאת עבודה:
1. ראשית חשוב להגדיר - מהי מטרת העבודה החדשה? כסף, תהילה, קריירה בתחום אותו אתם לומדים או שסתם אתם מחפשים רק לגמור את החודש?
2. מצאתם משרה מתאימה? חשוב להשקיע בכתיבת קורות חיים איכותיים. לכל משרה יש את הדרישות שלה, לכן התאימו קורות חיים לכל משרה לפני השליחה למעסיק.
3. סיימתם לשפץ את קורות חיים? תתחילו להפיץ אותם לכל משרה שנראית לכם מתאימה, ואל תשכחו לכתוב מכתב מקדים – עד חצי עמוד מקסימום, בו תדגישו את הכישורים אשר רלוונטיים לדרישות התפקיד, על מנת להבליט בעיניי המעסיק את הכישורים שלכם מול דרישותיו ולבלוט מול שאר המועמדים.
4. התקשרו אליכם וזימנו אתכם לראיון? תתייחסו לשני הראיונות הראשונים שאתם קובעים כראיונות הכנה. יקח לכם זמן עד שתרגישו בטוחים בעצמכם בראיון.