המסחר בוול סטריט נסגר בירידות שערים. מדד הדאו ג'ונס שבר את רמות השפל שקבע בחודש נובמבר האחרון ב-7,552 נקודות וסגר ברמה בה שהה המדד לאחרונה באוקטובר 2002. המדד ירד מתחת לרמה הפסיכולוגית החשובה של 7,500 נקודות. איבד בסיום המסחר 1.2% ונקבע ברמה של 7,465 נקודות. את הירידות הובילו, כרגיל, גם הערב מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, ביניהן בלטו בנק אוף אמריקה וסיטיגרופ כאשר מדד תעודות הסל על סקטור הבנקאות של S&P רושם ירידה של 4.6%, כאשר בשוק גוברים החששות מהלאמה, על אף ההכחשות שנשמעו הערב מחבר ה'פד' לוקהארט.
הערב אמר פרופ' רוביני: "עוד בנקים עצמאיים עלולים לקרוס על רקע המשבר המחריף". וציין כי "תהליך הסוציאליזציה של ההפסדים הפרטיים כבר העביר התחייבויות רבות של הסקטור הפרטי למאזניהם של הבנקים העצמאיים". "בנקודה מסויימת הבנקים העצמאיים עלולים להישבר, במקרה כזה יכולתו של הממשל להבטיח באופן אמין את פעולתו כמגבה של המערכת הפיננסית, כולל ביטוח פיקדונות, עלול שלא להתקיים"
כשעה לפני תחילת המסחר פורסם כי לראשונה מאז יולי נרשמה בינואר עלייה של 0.8% במדד המחירים ליצרן ובליבת המדד נרשמה עלייה של 0.4%, העליין במחירים ליצרנים בארה"ב הושפעו בעיקר מעלייה של 3.2% במחירי האנרגיה ומעלייה בענפי הרכב, המחשבים והתרופות, כאשר המחירים בהם עלו למרות שהקפי המכירות בהם ירדו.
המדד הגבוה מערער במידה מסויימת את דבריו של ברננקי מאמש כי אין סיכון בפריצה אינפלציונית בטווח הקרוב. הנתון מעיד על פעילות גבוהה מהצפוי בקרב החברות היצרניות והמשקיעים שואבים מכך עידוד. בנוסף, נשבר גם השבוע שיא חדש במספר האמריקנים החיים על כספי הממשל לאחר שתבעו דמי אבטלה, מספרם מסתכם ב-4.98 מיליון. עוד פורסם היום מדד הפעילות היצרנית באיזור פילדלפיה שצנח לשפל של 18 שנה. מדד האינדיקטורים המובילים דווקא רשם עלייה המעידה על כך שהמיתון מתמתן. ולבסוף, בעניין נתוני המאקרו - לראשונה מזה 8 שבועות נרשמה ירידה במלאי הנפט הגולמי בארה"ב.
המסחר ממשיך להיות מושפע מספיחיה האחרונים של עונת הדו"חות בארה"ב כאשר אמש פרסמה HP כי עמדה בתחזיות הרווח, אך החברה הורידה את התחזיות לרבעון הבא ופתחה את המסחר בירידות, לעומתה דיווחה היום לפני פתיחת המסחר מפעילת התקשורת השלישית בגודלה בארה"ב, ספרינט נקסטל דו"חות טובים מהצפי והמניה בולטת בעליות חדות.
החדשות הגדולות מאתמול הוסיפו להשפיע גם היום, בשוק הגיבו להורדת תחזית הצמיחה של ארה"ב על ידי ה'פד' אשר העריך כי ב-2009 תתכווץ הכלכלה האמריקנית בטווח שבין 0.5%-1.3%, ובנוסף ממשיכים המשקיעים לעכל את משמעות תוכנית הסבסוד שהציג הנשיא אובמה להקלה על שוק המשכנתאות וצימצום מספר הנכסים המעוקלים מבעליהם בארה"ב, בהיקף של 75 מיליארד דולר. בנוסף, הנשיא הקצה 200 מיליארד דולר, שהם סך כפול ממה שהוקצה כבר, לרכישת מניות בכורה במוסדות מימון המשכנתאות, פאני מיי ופרדי מאק . במסגרת התוכנית יופחתו עלויות המשכנתאות בארה"ב, כך שבשלב הראשון לא יעלו על כ-38% מסך ההכנסה ובהמשך, יהוו לא יותר מ-31% מההכנסה. התוכנית צפויה לעזור ישירות ל-9 מיליון בעלי בתים ברחבי ארה"ב.
"תוכנית זו יוצקת תוכן לתוכנית הסיוע הפיננסית (רכישת אג"ח) משבוע שעבר - והיא גדולה מספיק בהיקפה כדי ליצור שינוי בשיעורי עיקולים דירות חייבים", אמר איאן שפרדסון, כלכלן בכיר ב-High Frequency Economics. "וזה, בתורו, יביא לתחתית בירידה במחירי הבתים, בעיתוי מוקדם יותר ממה שהיה קורה אלמלא התוכנית, אך בל נשגה באשליות - התוכנית לא יכולה להעלות את מחירי הבתים, משום שהמלאי עצום".
ולכל המתעניינים, האנליסטית מרדית' וויטני עוזבת את אופנהיימר - תקים בית השקעות עצמאי. וויטני עבדה באופנהיימר במשך 15 שנה במארס 2008. זמן קצר לאחר פשיטת הרגל של בר סטרנס, וויטני העריכה כי השווקים הפיננסים עלולים לצנוח ב-50%, וויטני נחשבת לאנליסטית הפיננסים הבולטת בשנה האחרונה בשוק.
המדדים המובילים באירופה סגרו ביציבות בהמשך לנעילה החיובית של שוקי אסיה, ובהובלת יצרנית המזון נסטלה והבנק השוויצרי UBS.
נציין כי UBS, הבנק הגדול ביותר בשוויץ, הסכים לשלם קנס של 780 מיליון דולר לרשויות בארה"ב, על שעזר ללקוחותיו האמריקנים להעלים מס. בנוסף, הבנק השוויצרי יחשוף את פרטי החשבון של חלק מלקוחותיו שביצעו עברות מס.