המסחר הבין-בנקאי במט"ח התנהל היום (ד') במגמה מעורבת בהתאם למגמה העולמית במסחר במט"ח שבה המטבע האמריקני התחזק מול המטבעות המובילים למעט הין היפני. הדולר זינק היום מול השקל, ואילו האירו צנח מול המטבע המקומי.
הדולר היציג נקבע מעל שער של 3.8 שקלים, רמה בה לא היה מאז תחילת ינואר השנה.בעוד האירו החליף היום קידומת בחזרה אל מתחת לרמה של 5 שקלים לאירו.
ההחלטה על הורדת הריבית צפויה להתקבל בשבוע הבא ביום ב' ה-27 לחודש בשעה 18:30 ואיילת ניר, הכלכלנית הראשית בבית ההשקעות אי.בי.אי. צופה כי הריבית המוניטרית לחודש נובמבר תרד בחצי אחוז בשל הירידה הצפויה באינפלציה החל מהמדד הקרוב והסיכונים לצמיחת המשק והתעסוקה המחייבים זאת.
אתמול לא התקיים מסחר במט"ח בזירה המקומית, עקב חופשת חג שמחת תורה. ביום המסחר האחרון, ביום שני, השקל רשם היחלשות מול שני המטבעות הזרים המובילים - הדולר והאירו.
ביום ראשון, רגולטור בכיר אמר ל"גלובס" כי "ישראל צפויה להיכנס למחנק אשראי בשנת 2009". להערכתו, המערכת הבנקאית לא תוכל לעמוד לבדה במימון צורכי האשראי של המגזר העסקי והבעיה תחריף כאשר גם המדינה תיכנס לשוק האשראי כלווה גדול לצרכי המימון שלה.
הבורסה בת"א תצטרך היום להשלים שני ימי מסחר אותם החסירה בשל חופשת חג שמחת תורה. ביום שני הבורסות באירופה וכן בוול סטריט נעלו את יום המסחר בעליות שערים חדות. מגמה זו התהפכה לגמרי, כשאתמול ננעל המסחר באירופה באווירה שלילית, וכמוהו גם המסחר בניו-יורק.
הדולר היציג זינק היום ב-2.267% ונקבע ב-3.834 שקלים. האירו היציג צלל ב-2.224% ונקבע ב-4.9426 שקלים.
Prico: בנק ישראל צפוי בעתיד להמשיך ולהוריד את הריבית
הציפיות של בנק ישראל לפיהן האינפלציה צפויה לרדת בטווח הקרוב, מרמזות כי בנק ישראל צפוי להמשיך במדיניות מרחיבה, ולהמשיך בהורדות ריבית במשק הישראלי. שילוב של ריבית שקלית נמוכה אי הוודאות בשווקים ורצון המשקיעים לחפש אחר אי מבטחים, כמו גם המשך מדיניות רכישת הדולרים כל אלו תומכים בהמשך התחזקות הדולר, כאשר עם התייצבות הדולר מעל לרמה של 3.75 שקלים עשוי הדולר להתחזק לעבר רמה של 3.84 - 3.86 שקלים, רמת שיא בה פתח הדולר את השנה ועם התייצבות מעל לרמה זו לנוע אף לעבר רמות קיצון חדשות.
החזרה לשגרה לאחר חופשת החגים עשויה לתמוך בהתרחבות בהיקפי נפחי המסחר ולהביא לידי ביטוי את החשש בפני הצפוי בעתיד במיוחד בתחום הריאלי. לצד הציפיות לפיטורים, פגיעה בייצוא וצמצום בביקושים המקומיים מהלך אשר עשוי לתרום לביקוש למט"ח מצד משקי הבית לאור משנה זהירות בפעילות בשוק ההון כמו גם פגיעה בשיעור החיסכון ועניין גובר בהצמדות לנכסים נזילים ( פקדונות קצרי טווח, מק"מ ואג"ח לטווח קצר).