הדולר התחזק היום (ו') ב-0.897% ושערו היציג נקבע ב-4.16 שקלים. זהו השער הגבוה ביותר שרושם צמד המטבעות מאז ה-27 באוגוסט 2007 אז נקבע שערו ב-4.155 שקלים. בשבוע האחרון התחזק הדולר ב-2.8% . גם שערו היציג של האירו התחזק כנגד השקל אך במידה מתונה יותר כאשר שערו נקבע ב-5.2376 שקלים לאחר שעלה ב-0.272%.
"נראה כי בשבועות הקרובים ואולי אף מהר מכך נראה לפחות נגיעה אחת ברמת 4.20 שקל לדולר" אמר הבוקר אילן דנציגר, אנליסט מט"ח בכיר בכלל פורקס.
כלכלני בנק לאומי העכירו בסקירתם השבועית כי סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי יחזק את הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקאי.
ביום ב' הקרוב צפויה להתפרסם החלטת הריבית של בנק ישראל, על פי ההערכות בשוק יפחית הנגיד פישר את הריבית במשק בטווח שבין 0.5% - 0.75%. עד לפני כמה ימים עדיין תהו החזאים איך פישר ינהל את תחמושת הריבית המצומצמת שעדיין נותרה באמתחתו: האם הנגיד יחליט על לפחות עוד שלוש הפחתות של רבע אחוז או ינקוט בעוד הפחתה עד שתיים ויגמור עניין, עד שהמשבר ייגמר ובעוד שנתיים נתחיל לראות שוב סימני התאוששות שילוו בתחילת הלחצים האינפלציוניים.
הנגיד פיזר את הערפל בנאומו בכנס של בנק ישראל: "כאשר הריבית תגיע ל-0%, ייתכן כי בנק ישראל יפסיק עם סטריליזציה", אמר פישר. מבלי להתייחס לביצוע הפסקת העיקור המלווה לתוכנית רכישת אג''ח ממשלתיות ששיגר הנגיד לפני יומיים, פישר כבר מצהיר בבירור כי הכיוון של ריבית בנק ישראל הינה אפס.
עצם ההכרזה על התוכנית לרכישת אג''ח ממשלתיות כבר בישרה כי הנגיד הכניס לשימוש כלי מוניטרי משמעותי נוסף, כי הכלי הקונבנציונלי (ריבית) נגמר ממש עתה. כך הבין השוק את המהלך וזו אחת הסיבות מדוע זינק הדולר אל מול השקל מאז הכרזת תחילת התוכנית.
אתמול זינק שערו של הנפט בשיעור החד ביותר בשנה האחרונה כאשר רשם עלייה של 14% וסגר קרוב לרמה של 40 דולר לחבית.