שני נוכלים מדרום הארץ, בשנות הארבעים לחייהם, החליטו שלא צריך לעבוד יותר מדי קשה בחיים. הם נהגו להתקין בכספומטים של בנקים ברחבי הארץ סורקים אלקטרונים שתיעדו באמצעות מצלמה נסתרת את כרטיסי האשראי והקוד הסודי.
בסוף היום היו מגיעים לאסוף את הסורקים מהכספומטים ומעתיקים אותם על גבי כרטיסים מגנטים. כעבור כמה ימים היו מגיעים לכספומטים של בנקים שונים ומושכים מאות אלפי שקלים מחשבונות הלקוחות.
במשך כחודש הם ביצעו מאות משיכות של כספים באמצעות הכרטיסים המזויפים.
העוקץ נמשך כחודש ימים ובמהלכו משכו הנוכלים סכומי כסף שהגיעו גם ל- 14 אלף שקלים מחשבון של לקוחה תושבת אשדוד. ללקוח אחר תושב אשדוד נמשכו מהחשבון בארבע פעימות בחמש דקות על ידי הנוכלים סכום כולל של 16 אלף שקל.
"נהיה לי חושך בעיניים כשהפקידה בבנק התקשרה אליי ושאלה למה משכתי 14 אלף שקל בפעם אחת מהכספומט. לא הבנתי על מה היא מדברת", סיפרה הלקוחה בעדותה ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי". הגעתי לבנק ואמרתי לה שאין מצב שזה אני. קצין הביטחון בדק את מצלמות האבטחה וראה שמדובר בשני גברים שהשתמשו בכרטיס מזויף שלי ומשכו את הכסף".
השניים נעצרו לאחר שמאות לקוחות וקציני ביטחון של בנקים התלוננו ביחידת ההונאה של משטרת המחוז הדרומי. לידי החוקרים הגיעו עשרות סרטונים המתעדים את מעלליהם של השניים. הבנקים שהבינו שהלקוחות נפלו קורבן לעוקץ נאלצו להחזיר את הכספים ללקוחות.
במשטרה מעריכים כי כל כנופיות 'השפתיים', שנקראו כך על שם סוקרי הכרטיסים שנראים כשפתיים אלקטרוניות, שפעלו ועדיין פועלים ברחבי הארץ גרמו לבנקים בשנים האחרונות נזק של עשרות מיליוני שקלים, שאת רובו לא החזירו.
"העבריינים באותן כנופיות הם אנשים ללא רכוש כך שאין מה לקחת מהם כספים", הסביר גורם במשטרה. מה שחשוב הוא שאזרחים יהיו ערניים וכשהם מכניסים את הכרטיס למשוך כסף שיבדקו האם ההתקן של סורק כרטיסי האשראי נשלף- מה שמעיד על ההונאה".
"משטרת ישראל רואה בחומרה רבה ביצוע עבירות הונאה בכלל ובפרט באופן סדרתי ומתוחכם", מסר סנ"צ עדי מאיר, ראש יחידת תביעות דרום. "התביעה המשטרתית פועלת בנחישות להבאת אותם גורמים עבריינים לדין ותמשיך לפעול בבתי המשפט בדרום ובכלל, למיצוי הדין באופן מיטבי, כפי שנעשה במקרה זה".
מחלקת תביעות של משטרת מרחב הנגב הגישה נגד השניים כתב אישום לבית משפט השלום בבאר שבע אשר ייחס להם עשרות מעשי הונאה בכרטיסי אשראי , זיוף בנסיבות מחמירות , קשירת קשר לביצוע פשע והחזקת ציוד לזיוף כרטיסי אשראי.
השופטת הבכירה שוש שטרית גזרה על הנאשם המרכזי 40 חודשי מאסר בפועל, תשלום פיצוי של 30 אלף שקלים למתלוננים, וקנס של 20 אלף שקלים. על שותפו נגזרו שלוש שנות מאסר בפועל ופיצוי של 25 אלף שקלים למתלוננים.