אורן מבאר שבע רכש דירה באחד הפרויקטים החדשים והיוקרתיים בעיר. ערב אחד, זמן לא רב לאחר שנכנסו אורן ומשפחתו לגור בדירה, הם נדהמו לגלות שנגנב מביתם רכוש רב בשווי של עשרות אלפי שקלים.
"הוועד של הבניין רק נבחר, לא הספיקו להציב מצלמות אבטחה. הפורצים עשו עבודה נקייה. לא היו שום סימני פריצה. ביררנו עם עוד דיירים והתברר שנפרצו עשר דירות באותו היום ובאותה שיטה", שחזר אורן בעצב. "גנבו מאיתנו תכשיטים, בגדי מותגים, נעליים ומזומן. נגנב פה רכוש במאות אלפי שקלים. רק אנשים שעבדו פה בבניין החזיקו במפתחות של הדירות, והם אלה שביצעו את הפריצה 'שקטה".
באר שבע היא לא העיר היחידה שבה התרחשו פריצות שקטות. גם באזור פתח תקווה ורחובות דיירים חדשים חוו פריצה שקטה כחודש לאחר שנכנסו לדירתם.
"זה מטורף", שחזר י', דייר בפרויקט חדש בפתח תקווה. "נכנסו לבניין לפני קצת יותר מחצי שנה ופרצו לנו ולכמה דיירים אחרים בבניין. זו לא ממש פריצה. לקחו מפתח שהיה להם כשבנו את הבניין ורוקנו לנו את הבתים. עשיתי טעות שלא החלפתי צילינדר, אחרת הייתי מונע את כל הבלגן הזה".
השיטה דומה להפליא: לפורצים היה מפתח לדירות. הם עטו על ידיהם כפפות כדי שלא להשאיר טביעות אצבע, וניצלו את העובדה שבמתחם הבניין לא היו מצלמות אבטחה.
"ידוע שכאשר קונים בית חדש חייבים להחליף צילינדר בדלת הכניסה של הבית", הסביר קבלן ותיק. "ברור שלעובדי הקבלן ולבעלי המקצוע שעובדים בבית יש מפתחות של הדלתות, ומן הסתם יהיו כאלה שיעבירו אותם לגורמים עברייניים כדי שיפרצו לדירות. הייתי מציע לכל הדיירים בכל פרויקט חדש להחליף צילינדר בדלת הבית, לא להתעצל ולא לקחת סיכון, כי אחרת הם ישלמו ביוקר".
"אני לא הייתי לוקח סיכון ולא מהסס להחליף צילינדר. עלות צילינדר יכולה לנוע בין 180 ועד ל- 500 שקלים, וזה נותן שקט נפשי", מסכים קבלן משנה אחר שמכיר היטב את התופעה . "במצב הקיים, הסיכוי שייפרצו בתים בפרויקטים חדשים הוא גדול מאוד. תחשוב אצל כמה אנשים המפתח של אותם דיירים מסתובב. חלקם אפילו שכפל אותו ומכר לעבריינים בארגוני פשיעה. יש מסחרה שלמה סביב המפתחות, ולכן יש הרבה פריצות. הייתי מציע גם לרוכשי דירות יד שנייה להחליף צילינדרים. כי אתה לא יכול לדעת לעולם מי עוד מחזיק במפתח של הבית שלך".
דיירים שהגישו תלונות במשטרה התבקשו שלא לגעת בדבר בבית עד להגעת אנשי המעבדה לזיהוי פלילי. נכון לעכשיו לא נעצרו חשודים בגל הפריצות.