מסעדת "דוד ויוסף" ידועה בתור המקום הנכון להיראות בו, וגם בתור מקום שלא מגיב בעדינות לתלונות של לקוחות. כעת נוסף למוניטין הזה פסק דין שניתן בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, לפיו מסעדת היוקרה לא אפשרה למארחת לשבת במהלך משמרות ארוכות, ופיטרה אותה באופן לא חוקי.
הצעירה התקבלה לעבודה במסעדה כמארחת במהלך לימודיה לתואר שני. לטענתה, הנהלת המסעדה דרשה ממנה ומשאר העובדות להגיע למשמרות ב"לבוש ייצוגי" - נעלי עקב וחצאית – ונאסר עליה לשבת במשך כל זמן המשמרת – שש שעות ולעתים אף יותר.
"הייתי צריכה לעמוד על הרגליים גם כשלא היו לקוחות במסעדה. ההנחיה הייתה גורפת למשך כל המשמרת, גם אם היו לקוחות וגם אם לא היו. סבלתי לא פעם מכאבי תופת עזים ברגליים ובברכיים בגלל ההוראה להגיע עם נעלי עקב", העידה הצעירה, "פניתי לאחראי המשמרת שיספק לי כיסא לשבת עליו והסברתי שקיים חוק 'הזכות לעבודה בישיבה' אבל הוא התעקש וסירב לבקשתי בנימוק שזו הוראה ש בעלי המסעדה".
עוד ב-mako כסף:
- איך חיסל דור ה-Y את חדר הכושר
- 11 סודות כלכליים שרק עשירים יודעים
- איך הפכה אפרת לקט לגורו של הדרכת הורים
למחרת זומנה הצעירה לפגישה עם אחראית המארחות וזו הודיעה לה שהיא מפוטרת, מבלי שנערך לה שימוע.
א', הגישה נגד המסעדה תביעה לבית הדין לעבודה בתל אביב ודרשה פיצוי של 50 אלף שקל. מסעדת "דוד ויוסף" טענה התגובה שהצעירה פוטרה כחוק ושעבודתה היא דינאמית ברובה ואינה מאפשרת לה לשבת על כיסא.
השופט תומר סילורה דחה את טענות המסעדה ובפסק הדין ציין, כי גם אם עבודתה של מארחת דינאמית לאורך כל המשמרת ושמרבית עבודתה בעמידה הרי שיש לספק לה מקום ישיבה מאחר ולא הוכח שעבודתה אינה מאפשרת זאת.
השופט פסק למארחת פיצוי של 20 אלף שקל על כך שהמסעדה לא סיפקה לה מקום ישיבה (1,000 שקל לשעה עבודה) ועוד 5,000 שקל על כך שפוטרה ללא הליך של שימוע. כמו כן תשלם "דוד ויוסף" הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסכום של 7,500 שקל.
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il