ל"גלובס" נודע כי הקרן, שמשתייכת לקבוצת קרנות אייפקס, צפויה להשלים היום הצעת מכר של של כשליש ממניות מקס סטוק, לצד שותפיה - המייסד אורי מקס ואבן צ'ארלס ניומן - ולשלשל לכיסיהם סכום של כחצי מיליארד שקל, וזאת לפי שווי חברה של כ-1.5 מיליארד שקל למקס סטוק .
ככל הידוע להצעת המכר נרשמו ביקושים גבוהים, בארץ ובחו"ל, בהיקף של פי 5 מכמות המניות המוצעת. חתמי ההנפקה הם בנק ג'פריס שאחראי על הפצת המניות בחו"ל, כאשר החתמים המקומיים הם לידר, לאומי וברק קפיטל.
שווי החברה בהנפקה גבוה פי 5 לערך מהשווי לפיו רכשה קרן AMI את השליטה במקס סטוק בשנת 2017, אז השקיעה כ-170 מיליון שקל תמורת כ-55% מהמניות לפי שווי של כ-300 מיליון שקל בלבד לרשת .
קרן AMI, המשקיעה בחברות בינוניות בגודלן בישראל, גייסה ב-2015 כחצי מיליארד דולר מגופים מוסדיים מישראל וגם מהעולם, אולם עדיין לא סיפקה להם הצלחות משמעותיות בהשקעותיה. בקיץ 2018 נכשלה הקרן בניסיונה להנפיק את קבוצת האינטרנט זאפ, לפי שווי חברה מפולפל של כ-650-700 מיליון שקל - גבוה ביותר מפי שלוש מהשווי שבו רכשה את החברה, שעל בסיסו ביקשה למכור מניות קיימות לציבור תמורת כ-200 מיליון שקל, אולם קיבלה "כתף קרה" משוק ההון וגנזה את המהלך .
הנפקת מקס סטוק מתבצעת בדרך של הצעה לא אחידה (Book Building), ההולכת וצוברת פופולריות בבורסה המקומית, ותומכת בהתרבות הנפקות האקוויטי הראשוניות הנעשות בהצלחה בתקופה האחרונה בבורסה בתל-אביב, למרות הביצועים הדלים שהיא מפגינה השנה (ירידה של כ-20% מתחילת השנה) וביצועי החסר ביחס לשוק ההון האמריקאי .
לאחר ההנפקה אייפקס תחזיק בכ-36% ממניות מקס סטוק, אורי מקס בכ-16% ומשפחת נוימן בכ-16%. מקס (43), מייסד החברה, ונוימן (42) שהצטרף ב-2014, משמשים כמנכ"לים משותפים של מקס סטוק. כהן משמשת כיו"רית הרשת , שמעסיקה בסך הכול כ-1,850 עובדים .
קפיצה של 34% בהכנסות בחצי הראשון של השנה
מקס סטוק, שנוסדה בסוף שנת 2004, עוסקת במסחר קמעונאי באמצעות הפעלת רשת חנויות דיסקאונט למגוון רחב של מוצרים לבית, תחת השמות "Max - כאן קונים בכיף", ו - MAX 20", ובסך הכול מפעילה כ-50 סניפים ברחבי הארץ באמצעות חברות בת וזכיינים .
טיוטת התשקיף שפרסמה החברה בתחילת החודש, לקראת ההנפקה, חשפה כי את המחצית הראשונה של השנה סיכמה מקס סטוק עם קפיצה של 34% בהכנסות שהגיעו ל-472 מיליון שקל, לצד שיפור של 8% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-33 מיליון שקל .
למרות שמקס סטוק מדווחת על פגיעה בפעילות בעקבות התפשטות וירוס הקורונה, בהשפעת סגירת רשת החנויות שלה מסוף מרץ (26.3) ועד אמצע אפריל (18.4), היא הצליחה להתגבר על כך במכירות מוצרי מיגון, אותם התחילה לייבא בעקבות התפשטות הקורונה, ואשר בניטרולם מכירותיה למחצית השנה הראשונה רשמו ירידה מינורית, לפי החברה .
מדוחות החברה עולה כי מאז 2017 היא דיווחה על רווח מצטבר של 185 מיליון שקל בשלוש וחצי שנים, וכן כי בשנתיים האחרונות (2018-2019) חילקה לבעליה דיבידנדים בהיקף מצרפי של 75 מיליון שקל.
הכתבה עלתה באתר גלובס