המכללה למינהל מציינת השנה 40 שנים לקיומה.. במסגרת האירועים לציון שנת ה- 40 קיימה המכללה כנס הייטק וחברה בחסות משרד הכלכלה ורשות החדשנות. בכנס דנו המשתתפים באחריות המדינה כלפי ענף ההייטק, ובאמצעים בהם ניתן להעמיק את הקשר בין האקדמיה לתעשייה, ולאפשר שוויון הזדמנויות מלא.
שר הכלכלה, אלי כהן, פתח את הכנס ואמר: "כנס ההייטק והחברה מדגים את מה שאני מאמין בו - כלכלה חזקה שווה מדינה חזקה. הגדלנו תקציבים והשקענו בחינוך, המגזר העסקי חשוב לחברה. מוביליות חברתית מתחילה בחינוך. ב-30 שנה האחרונות, העולם הכלכלי השתנה. אם פעם נפט היה המשאב החשוב ביותר, אזי היום הוא טכנולוגיה. היום מדינת ישראל היא אומת החדשנות, גם בתעשייה המסורתית וגם בהיי טק. כיום, ישנן 320 חברות בינ"ל הפועלות בישראל, והפיתוחים המרכזים ביותר נמצאים כאן. נכון שקיים מחסור בכוח אדם אך הוא נמצא בכל תחום, לא רק בהיי טק. זהו סימפטום של אבטלה נמוכה. אנחנו צריכים למצוא אנשים שהתרומה שלהם לאותו המקצוע היא הגבוהה ביותר. מדינת ישראל צריכה לעודד כל תחום על ידי סבסוד. אנו רואים מגמה של ירידה בלמידה של מקצועות חופשיים ועלייה במקצועות טכנולוגיים".
מנכ"ל המסלול האקדמי המכללה למינהל, רפי גמיש אמר: "האקדמיה תמיד מחפשת ודורשת שינוי, והטכנולוגיה תהיה בהכרח קשורה להתפתחויות החברתיות. לכן, המכללה למינהל דואגת להתעדכן ולעדכן את תוכניות הלימוד שלה. אך אל להתעלם מהשפעת הטכנולוגיה על החברה הישראלית ועל השאלות שהיא מעוררת. אחד הכשלים בתעשייה הוא המחסור בכוח אדם, המכללה למינהל אינה מתוקצבת, ואלפי סטודנטים נדרשים לשלם מכספם. אני קורא לשר הכלכלה לתקצב אישית סטודנטים המתקשים לשלם וכך לגשר על הפערים החברתיים והמקצועיים בענף ולאפשר שוויון הזדמנויות אמיתי".
יו"ר חבר הנאמנים של המסלול האקדמי המכללה למינהל, הרצל עוזר, קרא לממשלה: "הגיע הזמן לשנות את סדרי העדיפויות ביחס למכללות, ולראות בהן שותפות מלאות בהכשרת מדעני העתיד וביצירת חדשנות בתעשייה הישראלית".
יו"ר דירקטוריון המסלול האקדמי המכללה למינהל, אבי בלשניקוב, פנה גם הוא לשר הכלכלה, אלי כהן ואמר: "אדוני, יש בעיה במדינת ישראל. ממשלת ישראל עדיין לא הפנימה את היכולת ואת העוצמה של המכללות, כיוון שהיא עדיין שבויה בקונספציה של המועצה להשכלה גבוהה. בוגרי המכללות הם אנשים מוכשרים לא פחות מבוגרי האוניברסיטאות. אצלנו מי שמסיים ללמוד מתקבל הרבה יותר מהר למקומות עבודה, וזאת כי הם יוצאים מוכנים הרבה יותר לעולם האמיתי. חשוב לזכור שממשלת ישראל, באמצעות המועצה להשכלה גבוהה, היא זו שהחליטה לסייע לאוניברסיטאות בלבד".