המאבק בהתפשטות בקורונה הולך ומקצין. בקיבוץ מעגן מיכאל החליטו לא לחכות להודעה על סגר והודיעו שהחל ממחר (ה'), ייסגרו שערי הקיבוץ. בשערים יורשו לעבור רק ספקים ועובדים חיוניים עם אישור מיוחד.

יו"ר הקיבוץ, ניר ברכה, מבהיר שמדובר בסגר חלקי. "זה לא מצב רגיל", אמר בשיחה עם mako, "אבל לא מדובר בסגירה הרמטית. אנשים ימשיכו להגיע לקיבוץ. אחות, העובדים של מפעל ייצור המים ועוד. ברור שגם תוצרת חקלאית תצא החוצה. הכוונה היא לצמצם חשיפה". בקרוב, הוא חוזה, הממשלה תחיל מדיניות דומה על כלל המדינה.

ברכה מקפיד לציין שהקיבוץ אינו מתכוון לעבור על החוק. כך, למשל, על אף ההמלצות לחברי הקיבוץ לא לצאת, איש מהחברים לא ייעצר בשער. הקיבוץ מקפיד לעבוד על פי ההנחיות, אבל מתאים אותן לצרכיו. "ביבי מדבר יותר טוב לירושלים, פחות למעגן מיכאל. את ירושלים קשה לבודד. את מעגן מיכאל קצת פחות. אנחנו חיים בעולם אחר. אנחנו נותנים הנחיות מקבילות, נוספות, אחרות, למה שהמדינה נותנת. אנחנו לא חורגים. אנחנו מנסים לפעול בשיקול דעת, ומצד שני להקטין את החשיפה".

עד כה לא התגלו בקיבוץ חולי קורונה, אולם חלק מהתושבים נמצאים בבידוד, רובם לאחר ששבו מנסיעות לחו"ל.

מעגן מיכאל הוא אחד הקיבוצים הגדולים ביותר בישראל. מתגוררים בו יותר מ-2,000 איש, מהם כ-1,000 חברים. הוא אחד מעשרת הקיבוצים העשירים במדינה. מפעל "פלסאון", שהקיבוץ מחזיק 69 אחוזים ממנו, מוכר ביותר ממיליארד שקל בשנה, מאפשר לו לשמור על שיתופיות מלאה, ולהימנע מהפרטה.

"יש גם חוכמה בדרך הקיבוצית", מסכם ברכה, אבל לא שוכח מה ההשלכות של התקופה הנוכחית. "תהיה פגיעה בכל העולם. אני טוען שהמשבר הנוכחי הוא משבר כלכלי. זו הבעיה הכי גדולה שתהיה לעולם, לפחות בשנה הקרובה. אנחנו רואים את זה בבורסה ורואים את מספר המובטלים. מעגן מיכאל הוא לא משהו מיוחד, ואנחנו נערכים בהתאם. נפעל בשיקול דעת כדי שנישאר בריאים ושלמים בצד הבריאותי ובצד העסיק".