לא צריך להיות יועץ מס כדי להבין את הבעייתיות של העובדה הבא: עצמאי שעובד בקידום אתרים בגוגל משלם בישראל יותר מס מחברת גוגל בכבודה בעצמה. זאת משום שחברות אינטרנט זרות חייבות כיום במס רק כשהן ממוקמות בארץ – מה שמשאיר את רווחיהן של ענקיות האינטרנט גוגל ופייסבוק נקיים ממס. וזו לא הבעיה היחידה עם שיטת המיסוי בישראל, לפחות לפי העיתונאי תומר אביטל, שקורא לכם להצטרף למרד המסים שהוא מוביל. זאת במידה ואתם לא שכירים, בינתיים.
"אנחנו רוצים שהממשלה תסגור את פרצות המס. אם זה לסגור את הקומבינה של כי"ל, ששילמה לרשות המסים 100 אלף במקום מיליארד שקל ועושקת את אוצרות הטבע של ישראל, אם זה גוגל ופייסבוק שבכלל לא משלמות. למה אדם אחד צריך לשלם פחות מאדם אחר?". אביטל מדגיש שהוא לא קורא לציבור כלל לא לשלם מיסים, אלא לנסות ולמצוא במסגרת החוק את הפרצות שיאפשרו להם לשלם פחות. "אני חושב שמיסוי הוא דבר חשוב למדינה, ולכן לא קורא לאנשים לעבור על החוק. יכול להיות שכשנתייאש מהמאבקים בסוף באמת לא נשלם מס וזהו, אבל כרגע יש תקווה"
נכון לעכשיו הצטרפו 1,897 אנשים ליוזמה של אביטל, ששמה לה למטרה למצוא את אחת הפרצות האפשריות בדיני המיסוי בישראל כדי לגרום לחבריה לשלם פחות מס. אחת האפשרויות שהוצעו עד כה היא להירשם תחת חברת-אם אחת שתהיה רשומה במדינה פטורה ממס. כך נוהג גם ראש הממשלה בנימין נתניהו, מוזכר באתר של הקמפיין, שפתח חשבון בנק באי ג'רזי החופשי ממס.
אתמול ערכו ראשי המרד (החוקי) ישיבה ראשונה בה נדונו עוד דרכים לעקוף את הדרך הפורמלית לשלם מסים. בין השאר, הועלתה האפשרות להתאגד כקיבוץ עירוני – שמתייחסת לתקנה ישנה במיוחד, ולפיה המס נגבה לפי מיצוע של השכר ולא השכר האמיתי וכך נחסך מס. דרך נוספת היא חוק עידוד השקעות הון – כאשר הגדרתו החמקמקה מאפשרת מטריה רחבה של אפשרויות להיכנס תחתיו. "אנחנו עדיין לא יודעים מהי הדרך הנכונה ביותר, יש לנו שלושה יועצי מס, כשאחד מהם, גידי בר זכאי, הוא סגן יו"ר רשות המסים לשעבר".
אביטל מדגיש שגם אם המהלך הביורוקרטי המורכב לא ייצא אל הפועל, למרד הנוכחי יש כמה מטרות משנה: "צריך להעלות את עניין אי השוויון במס לסדר היום. לא יכול להיות שלא ידברו על זה בדיוק כמו שמדברים על משבר הדיור ועוולות אחרות. אני הבנתי ממקור שרשות המסים פועלת במרץ לאחרונה כדי לסגור את עניין מיסוי פייסבוק וגוגל, ויכול מאוד להיות שזה קשור אלינו"