כשבני זוג מתגרשים, סלעי המחלוקת המרכזיים הם הדבר שהכי יקר לשניהם: בראש ובראשונה הילדים, ואחר כך הכסף (או בסדר הפוך). בני זוג מיליונרים המתגוררים ביישוב מבוסס בשרון הצליחו להגיע להסכמות על זמני השהות עם הילדים ועל חלוקת הרכוש, אך דווקא נושא המשמורת על הכלבים שברשותם איים לפוצץ את תהליך הגישור.
בני הזוג מהמאיון העליון בשנות ה-50 לחייהם, הורים לילדים, בגיר וקטין, פנו להליך גישור לאחר שחשו כי הקשר הזוגי שלהם הגיע לסוף דרכו. בתהליך הגישור הגיעו להסכמות בנושא הסדרי השהות עם הילדים ועשו ויתורים הדדיים בכל מה שנוגע לרכוש. בני הזוג גם מגדלים באהבה שלושה כלבי יורקשייר טרייר יקרים, אותם רכשו בארץ מיום לידתם. שלושת הכלבים בני ה-6 מוערכים בשווי של אלפי דולרים ומטופחים להפליא: בני הזוג נוהגים לקחת אותם לפדיקור, מניקור, לרכוש להם בגדים יוקרתיים, תכשיטים, מזון משובח ועוד. המאבק המרכזי בין בני הזוג היה על הכלבים, כל אחד מהם רצה אותם לעצמו ולא היה מוכן לוותר.
המגשרת אליה פנו בני הזוג, עורכת הדין הלנה שמחי, ניסתה למנוע מהם להגיע לבית המשפט והציעה להם חלוקה שווה של זמני השהות עם הכלבים – שלושה ימים וחצי בשבוע לכל אחד מבני הזוג. ההסדר כולל גם חופשות, חגים ונסיעות לחו"ל. ברגע שהושגה הסכמה על חלוקת הזמנים התעוררה מחלוקת נוספת: מי משלם על גידול וטיפוח הכלבים? גם כאן הושגה פשרה ובני הזוג פתחו חשבון בנק לכלבים שאליו יופקדו מדי חודש 2,000 שקלים, כאשר כל אחד מבני הזוג יפקיד 1,000 שקלים לטובת טיפולים אצל הווטרינר, תכשיטים, קולרים, פנסיון וכל מה שנדרש לרווחת הכלבים.
המקרה של בני הזוג מהשרון אמנם הסתיים בפשרה והסכמה בין הצדדים אך לא תמיד כך מסתיימים הדברים. שמחי מספרת על בני זוג מהמרכז שהיו להם כלבים, אותם הביאו מרוסיה, ובגלל שלא הצליחו להגיע להסכמה, הם לא התגרשו. "שניהם לא הסכימו לוותר לטובת האחר, וכל אחד רצה את הכלבים במאת האחוזים לעצמו. הם החליטו שהם נשארים באותו בית, כל אחד מהם גר בחדר אחר, אבל הם מגדלים במשותף את הכלבים".
ככלל, הנטייה היא לתת לבני הזוג להסתדר ביניהם. אם הם לא מסתדרים, בתי המשפט קובעים בעצמם הסדרי ראייה עם הכתבים. שמחי מספרת שעד היום המקרים של מאבק על חיות מחמד היו שייכים לזוגות מבוגרים, לרוב מבוססים ובעלי מקצועות חופשיים, שאהבו וטיפחו את החיות שלהם והיה להם קשה לוותר עליהם. "אני מבינה אותם, לילדים יש את החיים שלהם, אבל הכלבים והחתולים דורשים כל הזמן טיפול ומעניקים אהבה בחזרה".
לא רק ידידו הטוב של האדם הוא נושא למחלוקת, גם חתול רחוב יכול לעורר מאבק בין בני זוג שעומדים להתגרש. שמחי מספרת על זוג צעיר, אשר היו הורים לפעוטה בת שנתיים כאשר עמדו להתגרש. לבני הזוג היה גם חתול רחוב ג'ינג'י אותו מצאו ברחוב פצוע ואספו אותו אל ביתם. "מאחר והייתה להם ילדה קטנה, הצעתי להם הסדר שבו כאשר הילדה תהיה עם האימא, החתול יהיה עם האבא, ולהיפך. כך, כל אחד מהם יוכל להקדיש את כל כולו לילדה או לחתול. קבענו שכך יהיה עד שהילדה תגיע לגיל חמש למעט אם הילדה תבקש קודם שהחתול יעבור יחד איתה בין הבתים".