כשחג המולד באופק והמצב הכלכלי ממשיך להכביד, אב לשלושה מסינסינטי שבארצות הברית, רובין מרשל, קיים שיחה כנה עם ילדיו על קשייה הכלכליים של המדינה בכלל ועל אלו של המשפחה בפרט. "אני לא מאמין בלהסתיר מהם דברים" אמר מרשל, 48, שמתקשה כבר 3 חודשים לשלם את תשלומי המשכנתא והרכב, בשל קריסת העסק שלו לשיפוצים.
מרשל טוען שאפילו לא טרח לנסות ולהסתיר את קשייו הכלכליים מילדיו, בייחוד כאשר הנושים וגובי החובות מתקשרים אליו הביתה מסביב לשעון. "אמרתי להם שיש בעיות", אומר מרשל ומוסיף כי ילדיו ממשיכים את חייהם בצורה נורמאלית, בתוספת של גבולות חדשים על מה לקנות ומתי.
האם וכמה לשתף את הילדים בקשיים הפיננסיים היא שאלה בוערת בקרב משפחות בארה"ב, בשעה שהמדינה מתבוססת בבוץ הכלכלי ואמצעי התקשורת מתמלאים מדי יום באינספור סיפורים אודות פיטורים ממקומות עבודה, בתים מעוקלים ובתי עסק שנסגרים.
בשעה שמשפחות רבות עדיין נמנעות מלשתף את ילדיהן בקשיים, ישנן גם כאלו אשר חולקות אותן עם ילדיהן, משום שהן נחושות בדעתן לחסוך בהוצאות ומעוניינות לרתום את כל המשפחה למען מטרה זו.
ג'רי שולץ , מדריכת כושר במקצועה, מספרת שהיא ובעלה שיתפו את ילדיהם במצב הכספי שלהם, על מנת שיהיו מוכנים לחג מולד צנוע יותר. "אמרנו להם שזוהי שנה קשה, דיברנו על מחירים, על הכלכלה, על השקעותינו...לא נכנסנו לכל הפרטים קטנים, משום שהילדים הם עדיין בני 5,6 ו-8, אבל כן דיברנו על המצב בכלליות".
המידע הרב שמספקים אמצעי התקשורת בארה"ב אודות המצב הכלכלי, יוצר מצב, שגם ללא שיתוף ההורים את ילדיהם, הילדים כבר מבינים שמשהו לא בסדר.
בעוד שאין סיבה שההורים יפחידו או ילחיצו את ילדיהם בנוגע למצב, שיתופם בו עשוי לסייע. כך למשל, אם כל ילדי הכיתה יבינו את המצב, ניתן יהיה לקיים מסיבות ימי הולדת ללא מתנות, ולמנוע מצב בו יצוצו הפערים.
לא צריך לצפות מהילדים לעבוד ולעזור במשכנתא, אבל הבנתם את המצב בהחלט עשויה להקל על השליטה בהוצאות ולתת להם תחושה שהם מסייעים.