"אסם נסטלה" הודיעה הבוקר (חמישי) לרשתות השיווק שתייקר את מחירי מוצריה בכ-3.4%. החברה עוד לא הודיעה אילו מוצרים יתייקרו, אך ברשתות השיווק מעריכים שמדובר במאות מוצרים. מחירי המטרנה, הבמבה, ודגני הבוקר ישארו כמו שהם, בניסיון שלא לפגוע ב"סמלי המותג". בפעם האחרונה שהעלתה אסם את מחירי המוצרים שלה, התעוררה מחאת צרכנים שהורידה את מכירות הפסטות של המותג.
אסם נסטלה הודיעה לקמעונאים כי לאור "התייקרויות חסרות התקדים בשנתיים האחרונות של חומרי גלם, אריזה, שינוע, אנרגיה ועוד, מגמה שנמשכת גם בחודשים אלו, החברה נאלצה לעדכן את המחירון לקמעונאים של חלק ממוצריה". לטענת החברה היא ספגה בשנתיים האחרונות את ההתייקרויות, ועדכון המחירון יחול בעיקר בקרב המוצרים המיוצרים במפעלי החברה בישראל ובשיעור ממוצע כולל של 3.4%.
עוד מסרה החברה כי מגפת הקורונה, המלחמה באוקראינה, ומשבר האקלים ההולך ומתעצם, יצרו משבר עולמי באספקת סחורות, והובילו לעליית מחירים חריפה בחומרי גלם בשנתיים האחרונות. בחברה מציינים את עליית מחירי החיטה, רכז העגבניות, הקפה, הסוכר, השמנים, חיטת דורום לפסטה, התירס והסויה.
ההודעה של אסם מגיעה בתוך גל התייקרויות בכל המשק. בשבועות האחרונים מנהלות רשתות השיווק קרב מאסף מול הספקיות והיבואניות הגדולות בניסיון לעצור את עליות המחירים. עם זאת רק בשבוע שעבר שופרסל אישרה לתנובה לייקר רבים ממוצריה, דבר שפתח את הפתח לחברות נוספות. יומיים לאחר מכן הודיעה שטראוס על עליות מחירים.
בסוף השנה שעברה הודיעה אסם על עליית מחירים של מוצריה, דבר שעורר מחאה צרכנית משמעותית. המחאה התמקדה בפסטה של אסם, שהיוותה סמל לעליות המחירים, ורבים בחרו לרכוש מוצרים של מותגים מתחרים. כתוצאה מכך ירדו מכירות אסם, ולבסוף החליטו בחברה לבטל את עליות המחיר.
אבי בן אסאייג, מנכ"ל הקבוצה, מסר: "זוהי אינה החלטה פשוטה עבורנו בימים שבהם האינפלציה משפיעה על כל משפחה בישראל, ולכן ההתייקרות מידתית ומתונה והחברה תמשיך לספוג את מרבית ההתייקרויות. בשנה האחרונה נקטנו בשורה של מהלכי התייעלות משמעותיים לרבות הפחתת שכר ההנהלה, צמצום עלויות קבועות, עדכון הסכמי רכש, פיטורי עשרות עובדים במטה החברה והסחר ועוד. למרות מהלכים אלו, ובשל האינפלציה הגבוהה, קבלנו החלטה לעדכן בעיקר את מחירי המוצרים המיוצרים במפעלינו בישראל ומעסיקים כ-2,500 עובדים, מתוך צורך אמיתי להתמודד עם אתגרי השעה ובד בבד לשמור על יציבותם של מפעלי החברה בקרית גת, שדרות ויקנעם. דווקא בעת הזו, בחרנו גם להעלות את שכר המינימום לעובדי המפעלים והשטח ל- 6,000 שקלים. נזקי האינפלציה חסרי תקדים ועצומים בהיקפם".