אבי כץ, בעל השליטה (30.7%) בחברת קופיקס גרופ המפעילה רשת בתי קפה ומרכולים ב-5 שקלים, אינו מתכוון לוותר על השקל החרדי. כץ מצא נוסחה מוסכמת שתאפשר את המשך פעילותה של קופיקס בריכוזים חרדיים, באישור הרבנים, וזאת למרות מאבק עיקש שניהלו בחודשים האחרונים בעלי בתי קפה ותיקים שחוששים לפרנסתם.

קופיקס מתכוונת להקים תת רשת חדשה שתכוון לקהל החרדי, תחת השם "קופיקס בעיר". סניפי תת-הרשת ימכרו מוצרים בכשרות בד"צ העדה החרדית ירושלים (ההכשר המחמיר ביותר), ויעבדו במתכונת של Take Away, ללא אפשרות ישיבה בסניפים. עד כה הסבה קופיקס שישה מסניפי הרשת בבני ברק למותג "קופיקס בעיר", ובכוונתה להקים או להסב סניפים נוספים במיקומים של ריכוזים חרדיים  לפי התוכנית, רשת "קפה בעיר" תכלול בשלב הראשון כ-20 סניפים.

עוד ב-mako כסף:

מאז הקמתה פתחה קופיקס תשעה סניפים בבני ברק, ואולם הכניסה לעיר לא עברה על מי מנוחות. בעלי בתי הקפה ותיקים, שחששו מאיבוד פרנסתם, ניסו לעצור את התפשטות הרשת - והחלו מאבק עסקי נגד זכייני הרשת המקומיים. בעיר פורסמו פשקווילים (מודעות) שהתריעו מפני "תרבות בתי הקפה" שחודרת לבני ברק. בין היתר נכתב כי קופיקס מאיימת על "צביונה הטהור של עיר התורה והחסידות", וש"גל עכור של חנויות לממכר מזון מהיר פושה בכל רחבי עירנו".

שיאו של המאבק היה עם פיצוציית "שלוימל'ה", מוסד ותיק בעיר הממוקם סמוך לבית הכנסת איצקוביץ' (רחוב הש"ך), אחד ממרכזי הקניות של העיר. בתגובה ל"שבירת השוק" מצד קופיקס, בעלי שלוימל'ה הכריז על מבצעים למכירת קפה ב-3 שקלים או 4 שקלים בלבד, ואף שקל להקים סניף של רשת קופיז, המתחרה של קופיקס, אך נסוג מכך. במטרה "להוריד את הלהבות", החליטה ביולי האחרון קופיקס לסגור את "סניף המריבה". כרגע, אין בכוונתה לפתוח את הסניף מחדש.


אבי כץ. צילום: עופר וקנין

בקופיקס הדגישו, כי הקמת תת הרשת החדשה ב"מסיימת באחת את סאגת הצרכנות שליוותה את הרחוב החרדי עם תחרות מחירים עזה וחשש משינוי אופי הצריכה לתרבות של בתי קפה"; זאת לאחר ש"רבני הבד"צ הכשירו את כל סניפי תת- הרשת והעניקו להם את חותם המהדרין".  עוד נמסר כי "השקת תת-הרשת החרדית וזכייתה בחותם הכשרות הפופולרי והמקובל ביותר בקרב צרכני המהדרין, מהווה את סיום מהלך וחדירתה המשמעותית למגזר החרדי".

מנכ"ל קופיקס חיים אהרון הדגיש פתיחת הסניפים בבני ברק הביאה לירידת מחירים חדה בעיר, וממתאים לאופי הצריכה במגזר החרדי. "אין מקום שפתחנו ולא היתה ירידת מחירים - זו דרכו של עולם", אמר. "המגזר החרדי הולך וגדל ויש שם ביקוש למוצרים שלנו. המפעל החדש שהקמנו ביבנה מייצר מוצרים עם כשרות של העדה החרדית, כך שיכולנו לפתוח את הסניפים החדשים".

כבר כיום סניפי קופיקס אינם פעילים בשבתות, וזאת מאחר שכץ הינו אדם דתי. כץ ציין כי פתיחת תת הרשת צפויה להביא בשורה ושינוי משמעותי בפעילות המותג בריכוזים החרדיים. לדבריו, "מדובר במהלך שנבנה על פני חודשים ארוכים מתוך הבנת פלח השוק המשמעותי של קהל הצרכנים החרדי ויצירת קונספט צריכה ברמת הכשרות הגבוהה ביותר".


סניף סופר קופיקס. צילום: עופר וקנין

מאז הקמתה, קופיקס נמצאת בתהליך התרחבות מואץ. הרשת מונה כיום 159 סניפים, מתוכם 141 פעילים ו-19 נוספים בתהליך הקמה (מתוך 141 הפעילים, 17 הינם מרכולים ושישה סניפים בבתי ספר). הכנסותיה של קופיקס מבוססים על פעילות בתי הקפה, במסגרתה הרשת מוכרת זיכיונות ומוכרת מלאי חומרי גלם, מזון ומשקאות לסניפים; וכן על פעילות המרכולים, במסגרתה הרשת מוכרת מלאי מזון ומשקאות ישירות ללקוחות (ללא זכיינות).

לפני כשבועיים הודיעה אורבן קופיקס כי השלימה הקמה של מפעל לייצור מזון ביבנה. לפי קופיקס, הליך ההקמה של המפעל, בשטח של כ-1,000 מ"ר, לווה על ידי נשיא מאסטר שף ישראל ג'קי חזן, שייעץ לחברה. המפעל החדש, שנבנה בהשקעה כוללת של כ-5 מיליון שקל, יספק מוצרים כמו כריכים, טוסטים, סלטים טריים וסושי לרשת בתי הקפה והסופרים. קופיקס אף החלה באחרונה בהקמת של רשת בתי הקפה ברוסיה, ביחד עם שותפים מקומיים.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

עוד כתבות:

מי הפראייר שמשלם 98 שקלים על סלט וספגטי ברוטב עגבניות?
9 סימני אזהרה שחייבים להכיר לפני שמשקיעים בנדל"ן

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il