תור הזהב נגמר? מטיילים מדווחים על מחירים מופקעים במסעדות בחצי האי סיני - ועקיצה שיטתית המופנית כלפי תיירים מישראל.
ישראלים שביקרו לאחרונה באזור ה"בלו הול", אחד מאתרי הצלילה המפורסמים בחצי האי, העידו על עלייה של מאות אחוזים במחירים. כך, זוג שביקר במסעדת Osky באזור, נאלץ לשלם 700 לירות – כ-150 שקלים – עבור שלוש ביצי עין ושני מיץ מנגו. "הוויכוח לא עזר. בעל המסעדה הוא גנב שמחכה למלכודת".
"זה סכום מטורף במושגים של סיני. כמו שלוש ארוחות ערב", טוען רן, תושב תל אביב. "בתל אביב לא היינו משלמים סכום כזה. בעלי המסעדות מנצלים את זה שהישראלים נחמדים מדי ודופקים מחירים שבכלל לא מופיעים בתפריט. ניסינו לדבר עם בעל המסעדה אבל הוא טען שאלו המחירים ואיים להזעיק את המשטרה. לא רצינו בעיות, אז שילמנו ועפנו משם".
רן ובת זוגו הם לא היחידים שנעקצו. זוג אחר שביקר לאחרונה במסעדה בחצי האי, והזמין ארוחת ערב קלילה שכללה גבינות, סלטים, ביצים קשות ושני בקבוקי קולה קטנים, נאלצו להיפרד מ-800 לירות מצריות – סכום שווה ערך לכ-160 שקלים.
למעשה, גם ברשתות השיווק בחצי האי זוהתה עלייה חדה במחירים – שמתקרבים כבר למחירים בישראל: בקבוק קטן של מים מינרלים יעלה כ-30 עד 40 לירות מצריות – שהן בין שישה לתשעה שקלים; עבור בקבוק קטן של קולה, המחירים כבר ינועו בין 35 ל-50 לירות. במסעדות המצב קשה יותר: עבור בקבוק קטן של מים מינרלים תשלמו עשרה שקלים; עבור כוס קפה הפוך – 60 לירות, שהן כ-13 שקלים; ועבור בקבוק קולה – 80 לירות, שהן כ-17 שקלים.
"המחירים בסיני צריכים להיות בהתאם למחירים במצרים. בקהיר הם לא היו מעזים לגנוב תיירים", זעמה נעמה, ששילמה 750 לירות, כ-160 שקלים, על ארוחת בוקר זוגית. "גם נהגי המוניות גובים מחירים כאילו הם עובדים בשדה התעופה בפריז. בקצב הזה הם יאבדו את התיירים הישראלים, שמביאים להם הרבה כסף".