חקלאים ישראלים טוענים שעמיתיהם הספרדים גונבים להם זנים חדשים של פירות הדר ואפילו הגישו נגדם תביעה לאחרונה. בעקבות הריגול המקצועי, מפתחי הזנים החדשים מגדלים אותם במקומות מסתור, אבל אחר כך הם גדלים בפרדסים פתוחים, וכל אחד יכול לשלוח ידו ולקחת ענף שממנו יפתחו את הזן החדש.
מזכ"ל ארגון מגדלי ההדרים בארץ, חי בנימיני, אומר שהספרדים שולחים אנשים שנכנסים לפרדס לרגע גוזמים ענף הדרים מזן חדש ושולחים אותו לספרד.
מדובר בעיקר בזן קלמנטינות חדש מסוג "אור" שפותח בישראל ונרשם כפטנט בעולם. הזן נחשב חסכוני מאוד במים, הפרי טעים יותר, אין בו גרעינים וקליפתו דקה ומתקלפת במהירות וחיי המדף שלו ארוכים במיוחד.
מועצת ההדרים, בעזרת משפטנים מאירופה, בולמת את השיווק מחלקות לא חוקיות בספרד לרשתות השיווק באירופה, וכן מפעילה מערכת אכיפה בספרד כדי להגן על "זן הפטנט" הישראלי ולמנוע תחרות עם הפרי הישראלי המשווק במותג ג'אפה.
ישראל נחשבת "כמעצמת פיתוח זנים עולמית" בענף ההדרים. למועצת ההדרים ומכון וולקני יש עוד 25 זנים חדשים, הנמצאים בחלקות ניסוי ופיתוח במספר אתרים "סודיים" בארץ, וזאת כדי למנוע גניבת הידע הייחודי של ישראל, זנים חדשים אלו יחליפו זנים ישנים ופחות רווחיים בעתיד והם יתחרו עם הקליפים מספרד ומרוקו בשווקי העולם.
ענף ההדרים מייצר מעל 600,000 טון פרי הדר ומזה מעל 70% יצוא של פרי טרי ומוצרי תעשיה, הענף צורך כ - 150 מיליון קוב מים ומזה כ - 80% !!! מים מושבים, שהאלטרנטיבה שלהם היתה הזרמתם לים.