האם העברת בסיסי צה"ל לנגב אכן תביא גם פריחה בתחום הנדל"ן למגורים? ממחקר שפרסם אתמול (ג') משרד האוצר עולה, כי רוב העובדים שעברו לעבוד באזורי הפריפריה לא עברו לגור שם.
מינהל הכנסות המדינה ביקש לבחון את הקשר בין שינוי תעסוקתי לשינוי מגורים והאם מיקום מקום העבודה החדש, ישפיע על שינוי כתובתו של העובד.
המחקר, מצא, בין היתר, כי ההסתברות שעובד יעתיק את מקום מגוריו לפריפריה בעקבות מקום העבודה החדש, נמוכה משמעותית ביחס להעתקת מגורים בעקבות מקומות עבודה שנמצאים במחוזות תל-אביב, ירושלים והמרכז. הסקירה התבססה על בסיס קבצי השכירים שנמצאים ברשות מינהל הכנסות המדינה.
על-פי המחקר, רק 16% מבין העובדים שהתגוררו באזור המרכז ועברו לעבוד בצפון החליטו להעתיק את מקום מגוריהם בעקבות מקום העבודה החדש. עוד עולה מהדו"ח, כי 65% מהעובדים ששינו את מקום עבודתם בין השנים 2001 ו-2006, עברו לגור במחוזות תל-אביב והמרכז. לאזורי הפריפריה עברו לעבוד כ-19% מהעובדים ואילו 6% עברו לעבוד במחוז ירושלים.
הנתונים מצביעים על כך שכ-90% מהעובדים שהתגוררו במחוז תל-אביב ושינו את מקום עבודתם, נשארו לעבוד במחוז עצמו או שעברו למחוז הסמוך, כלומר מחוז מרכז. מנגד, נכתב בדו"ח, הנהירה לעבודה במחוז תל-אביב דומיננטית בכל המחוזות האחרים, במיוחד במחוז הדרום, שכן כ-25% מהעובדים שהתגוררו בדרום הארץ ב-2001 ושינו את מקום עבודתם, עברו לעבוד במחוז תל-אביב. שיעור גבוה של מעבר לעבודה במחוז תל-אביב נמצא גם בקרב מי שהתגורר במחוז חיפה - כ-21%.