מדיניות הממשלה, נכון לעכשיו, היא להימנע מסגר כדי שלא לפגוע בכלכלה. מנגד, הזינוק בתחלואה בקורונה גורם לכך שצוותי חינוך ותלמידים רבים נכנסים לבידודים. כפועל יוצא ממדיניות הבידודים במערכת החינוך, מוצאים עצמם המוני הורים נאלצים לשוב לעבוד מהבית, או לקחת ימי מחלה. מי שילדיו גדולים – יכול במרבית המקרים לעבוד ללא הפרעה. אבל מה יעשו אלו שילדיהם קטנים והם לא יכולים לעבוד מרחוק?
חברת היוניקורן BigID, שמעסיקה כ-150 עובדים ופועלת בתחום ההגנה על הפרטיות, הייתה מאלו שנאלצו לסגור את משרדיהם בעקבות התחלואה הגואה, ושלחה את העובדים לעבוד מהבית. מהר מאוד הבינו מנהלי החברה שהעבודה מהבית עם הילדים היא מצב כמעט בלתי אפשרי.
בחברה ניסו לחשוב על פתרון יצירתי למצב, והציעו להורים לממן בייביסיטר עבור ילדיהם, כדי שיוכלו לעבוד.
"ראינו את המצוקה של העובדים וחוסר הוודאות, והבנו שהם לא יוכלו לנהל שגרת עבודה בהיעדר פתרון לילדים", מסברה דנה אסא פישר, מנהלת משאבי האנוש ביוניקורן BigID, את פשר המהלך. "נוצר מצב שבו ההורים צריכים לתמוך בילדים בגילים הנמוכים, ויחד עם זאת לעבוד במקביל. החלטת החברה לממן שירותי בייביסיטר להורים שזקוקים לכך מבוססת ברובה על אמון, מכיוון שאנחנו לא יודעים כמה בייביסיטר עולה וכמה שעות היא או הוא מועסקים בפועל. טכנית אי אפשר לעקוב אחרי ההוצאות – לבייביסיטר אין קבלות. לכן, הכול מבוסס על דיווח העובדים".
"אנחנו יודעים שמימון הבייביסיטר יעזור לעובדים לא רק ברמה הפרקטית אלא גם ברמה הנפשית. חשוב לנו שהעובדים שלנו ידעו שמישהו חושב עליהם ומבין את המצוקה שהם נתונים בה", היא מוסיפה.
כמה זה יעלה לחברה? אי אפשר לומר מראש, אבל בחברה מדגישים שהם מספקים את השירות ללא הגבלה של שעות. בהנחה שמדובר בעלות של 25–50 שקלים לשעה (תלוי באזור הגאוגרפי ואם מדובר בהשגחה על תינוק או על ילד עצמאי), הרי שעל 10 ימים שבהם תידרש השגחה על ילדי העובדים בבית במשך 5 שעות בממוצע, העלות לחברה יכולה להגיע למאות אלפי שקלים.
איך זה יבוצע טכנית? "כל עובד ידווח בטבלה על התאריך, מספר השעות ועלות הבייביסיטר – ויקבל החזר מלא. מצידם של עובדי החברה, כולם מברכים על היוזמה ונרשמה היענות מלאה", נמסר מהחברה.