מספר דורשי העבודה בחודש אפריל גדל ב-3% לעומת מארס האחרון, והסתכם ב-235.6 אלף - תוספת של 6.9 אלף דורשי עבודה. כך עולה מנתונים שמפרסם היום (א') שירות התעסוקה.
מספרם של המפוטרים החדשים עמד על 17,500, אולם כשמנתחים את נתוני המגמה שמקזזים את העובדה שבחודש אפריל היו 13 ימי עבודה בלבד, מגלים כי מספר המפוטרים עלול היה לעמוד על 25,522 אם לא היו החגים. כפי הנראה, את הגידול במספר המפוטרים נרגיש יותר כשיתפרסמו נתוני חודש מאי.
למרות זאת בשירות התעסוקה מתרשמים ממגמת ההתמתנות בקצב הגידול של המפוטרים החדשים. אם בחודשים אוגוסט-דצמבר 2008 שיעור העלייה עמד על 4.5%, הרי שבינואר נרשמה עלייה של 4%, בפברואר 2.8%, במארס 1.5% ואילו באפריל 0.5% בלבד. מנכ"ל שירות התעסוקה, יוסי פרחי, טוען כי "מוקדם מדי להסיק מסקנות על שינוי במגמת האבטלה", ומדגיש כי ישנה עלייה רצופה ב-12 החודשים האחרונים.
יצוין כי בשונה מהחודשים הראשונים של המשבר, אז עיקר המפוטרים היו אקדמאים, נתוני שירות התעסוקה מראים כי בחודש אפריל חלה עלייה של 4.4% בדורשי העבודה שאינם אקדמאים, לעומת 3.3% בקרב האקדמאים. הנתונים מראים עוד כי חלקם של דורשי העבודה מקרב עיירות פיתוח וישובים ערביים מגיע ל-40% מכלל דורשי העבודה במדינה - שיעור גבוה יותר מחלקם היחסי באוכלוסייה.
שיעור האבטלה הגבוה ביותר נרשם בדרום (11.2%), זאת לעומת 4.2% בגוש דן ו-4.1% באזור ירושלים. יש לציין כי ההגדרה "מובטלים" כוללת רק כאלה המחפשים עבודה באופן פעיל, ולא כוללת סקטורים שאינם מעוניינים לעבוד מרצונם החופשי.