שני תושבי הצפון מואשמים שסחטון באיומים קבלני תמ"א 38 הפועלים באזור חיפה והקריות.
המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הגישה כתב אישום בגין גביית דמי חסות ועברות מס נגד חאלד ומוחמד אבו כליב. על פי הפרקליטות השניים נעצרו במסגרת פעילות של כוח משימה מיוחד שהוקם לאחרונה במטרה להילחם ב"תופעת סחיטת דמי חסות באמצעות חברות שמירה לכאורה, הכולל את משטרת ישראל, המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, בשיתוף הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ורשות המיסים".
בכתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין טל פרג'ון ואלעד אשכנזי, נטען, כי במהלך התקופה שבין סוף 2019 ועד אוגוסט 2021, נהגו השניים לאתר קבלנים שעסקו בבניית ובשיפוץ מבנים במסגרת תכניות תמ"א 38 בחיפה ובקריות. מי שסומן על ידם זכה לביקור בו הציעו להם שירותי שמירה.
מכתב האישום עולה שלקבלנים הובהר כי האזור בו הם פועלים נמצא "בשליטתם", מתוקף היותם בני משפחת אבו כליב "השולטת בשטח", וכי עדיף להם לשכור את שירותי השמירה שלהם. אם לא יעשו זאת "עלולים להיגרם נזקים לאתרי הבנייה או לרכוש המצוי בהם", על פי כתב האישום.
מכתב האישום עולה שמדובר בסכום המגיע לכ-6,000 שקל בחודש לאתר כשבנוסף, באחד המקרים שולם בין אוגוסט 2019 -יוני 2020 סכום של כ-65,600 שקל עבור ה"שמירה".
בכתב האישום נטען עוד, כי במקרים שבהם סוכמו "שירותי השמירה" הסווה חאלד אבו כליב את הכספים שהתקבלו כתוצאה מהסחיטה, בכך שביקש להירשם כשכיר אצל אחד הנסחטים ובמקרים אחרים סיפק לנסחטים, בגין "שירותי השמירה", חשבוניות כוזבות של חברות שלא היו צד לעסקה בפועל. את פעילותו הפלילית עשה חאלד אבו כליב, על פי כתב האישום, תוך שביצע עבירות הלבנת הון, עבירות מיסים לפי חוק מס ערך מוסף ופקודת מס הכנסה וכן ללא רישיון למתן שירותי שמירה.
במקרה של חאלד אבו כליב הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים שבה נטען על ידי הפרקליטות, כי אופן ההתנהגות שלו מלמד על היותו סכנה לקבלנים. "חלק מהנסחטים נכנעו לדרישותיו, על אף שכלל לא נזקקו לשירותיו ועל אף שסיפק להם שירותי שמירה חלקיים, אם בכלל, ועשו זאת רק בגלל הפחד שיאונה להם רע",. במקרה של מוחמד אבו כליב הפרקליטות ביקשה לשחררו למעצר בית בתנאים מגבילים כולל ערבות עצמית של 100 אלף שקלים ושני ערבים.