בגדי מותגים, נעלי יוקרה, שעונים, מסעדות, שיפוץ הבית ורכישת רהיטים וטיולים בחו"ל – כל אלו היו חלק מהשגרה של רגינה בקלינסקי קורץ, לשעבר מנהלת מחלקת הרווחה של חברת "סלקום". אבל עכשיו מסתבר שאת החיים הטובים היא חיה על חשבון עובדי החברה – כך עולה מכתב האישום שהגישה נגדה השבוע פרקליטות מחוז המרכז לבית המשפט השלום בנתניה, שבו היא נאשמת בגניבה של 1.7 מיליון שקל מכספי החברה.
בקלינסקי קורץ (41), נשואה ואם לילדים מפרדס חנה, התקבלה לעבודה בחברת סלקום בשנת 1999. היא מונתה לתפקיד מנהלת מחלקת הרווחה ועבדה בו במשך 18 שנה. לפי כתב האישום, במסגרת תפקידה הייתה בקלינסקי קורץ אחראית על הפקת אירועים לעובדים, ריכזה את רישום ילדי העובדים לקייטנות ואיסוף הכספים למפעילי הקייטנה, ודאגה להשיג לעובדים הטבות מחברות גדולות במשק. בין השאר, הייתה בקלינסקי קורץ אחראית גם על הזמנת תווי שי, שוברי קנייה ומתנות לימי ההולדת של העובדים מספקים שהחברה התקשרה עמם בהסכמים, ומכירת תווי הקנייה לעובדים בסבסוד חלקי של החברה.
בקלינסקי קורץ נחשבה לעובדת מצטיינת. "היא הייתה אחת העובדות האהודות בחברה", מספר אחד העובדים בסלקום, אך כעת משתקפת מההאשמות נגדה מציאות אחרת לחלוטין: בכתב האישום נטען כי בין השנים 2015-2017 גנבה בקלינסקי קורץ 1.7 מיליון שקל מקופת החברה ועובדיה.
כך עבדה שיטה הגניבה המתוחכמת: במסגרת קניית התווים המסובסדים על ידי העובדים, היא קיבלה מהם את הכסף בהמחאות או במזומן כדי להעביר אותם לספק התווים. את המזומנים היא שלשלה לכיסה, ובכסף הנותר רכשה תווים, כך שחלק מהעובדים לא קיבלו את התווים ששילמו עליהם. בהזמנה הבאה היא מסרה חלק מהתווים לעובדים שלא קיבלו תווים בהזמנה הקודמת, וחוזר חלילה.
אלא שאז יותר ויותר עובדים החלו להתלונן בפניה שלא קיבלו את תווי הקנייה, ובתגובה היא החליטה להשתמש בתקציבי החברה כדי להחזיר להם את כספם, תוך רישום כוזב במסמכים, לפיו מדובר ברכישות לצרכי החברה במסגרת עבודתה – בזמן שהיא ממשיכה לקחת את המזומנים לכיסה.
על פי כתב האישום ניהלה בקלינסקי קורץ "מפעל למכירת תווים": היא עודדה עובדים לרכוש תווי קנייה, תוך שהיא משקרת להם שהחברה מסבסדת כ-20% אחוז מסכום התווים, למרות שהחברה החליטה להפסיק כליל את קניית התווים של העובדים ולא להשתתף יותר בסבסוד.
כדי להסוות את פעילותה, היא העבירה כספים מתקציב אחד למשנהו, לקחה תווים ממחלקות שונות בטענה שתחזיר אותם במועד מאוחר יותר, ושילמה עשרות אלפי שקלים מקופת החברה כדי להמשיך ולגנוב ממנה כספים.
לבסוף, בחברה גילו את מעשי המרמה שלה. כשבקלינסקי קורץ הבינה שנחשפה, היא מיהרה להחזיר למנהלת מחלקת התעסוקה בחברה תלושים בסכום כולל של 85 אלף שקל.
בקלינסקי קורץ נחקרה באזהרה במשטרה, ולאחר שעברה הליך שימוע בפרקליטות לאחרונה, הוחלט לדחות את טענותיה ולהגיש את כתב האישום. בשימוע דרשה הפרקליטות עונש של 2-4 שנות מאסר. בעקבות הפרשה היא פוטרה מהחברה, והיא נדרשת להחזיר את הכספים שגנבה מקופתה.
פרקליטה של בקלינסקי קורץ, עו"ד שרון נהרי, מסר בתגובה: "מרשתי מסרה את כל ההסברים במשטרה ובפרקליטות. לגבי כתב האישום תגובתנו תימסר בבית המשפט".