ר', בן העשר, אחיו בן השמונה ובן דודם בן העשר נכנסו דרך גדר פרוצה למאגר מי קולחין דרך פרצות שהיו פזורות לאורך הגדר כך שהילדים נכנסו פנימה בלי בעיות.

בשלב מסוים, ר', החליק לתוך המאגר וטבע למוות. בני משפחתו של ר' בדקו את מאגר המים ונדהמו לגלות את המחדלים שגרמו למות בנם. הם צילמו את כל הגדר סביב המאגר ומתברר שבמקטעים רבים היא פרוצה לחלוטין.
בני משפחתו של ר' הגישו תביעה לבית משפט השלום בקריות נגד 'מאגרי אשר אגודת מים שיתופית' בגין המחדלים שגרמו למותו.

האחראים על המאגר מיהרו לתקן את הליקויים והקימו גדר חדשה וגבוהה שמונעת כל אפשרות להיכנס פנימה וטענו בכתב ההגנה כי הילדים טיפסו על הגדר ולא נכנסו דרך אחת הפרצות שהיו בה, כך שהם אינם אחראית למחדל הטרגי שהוביל למותו. אולם שוטר קהילתי שהעיד בבית המשפט, שלל כל אפשרות שהילדים היו מסוגלים לקפוץ מעל הגדר הגבוהה.

אחיו של המנוח שהיה במקום בזמן האירוע הטרגי העיד בבית המשפט, כי הם לא טיפסו מעל הגדר וכי גדר המאגר הייתה פתוחה ודרכה נכנסו פנימה.

"רק אחי נכנס למים ולא ידע לצאת", שחזר האח בעדותו, "היה פתח ודרך הפתח נכנסנו פנימה... היה שם חור נכנסנו בתוכו". "שנתיים לאחר הטרגדיה נבנתה פתאום גדר חדשה", טענו בני המשפחה.

השופטת, אלואז זערורה- עבדאלרחים, קיבלה את התביעה וקבעה, כי מביקור שערכה בזירת האירוע כי הקטינים נכנסו דרך פרצה בגדר ולא יכלו לטפס על הגדר.

השופטת דחתה את טענות ההגנה להטיל אשם תורם-אחריות על הוריו של ר' וציינה כי היא מאמינה לעדות הילדים שהיו במקום וסיפרו שנכנסו למאגר דרך חור בגדר, וקבעה, כי החברה תפצה את משפחתו של ר' בסכום של שני מיליון שקלים.


"נתתי את מלוא האמון בעדות הקטינים כי טעו בדרך הגיעו לאן שהגיעו והתפתו להיכנס למקום שנראה להם כמו מתקן שעשועים", ציינה השופטת בפסק הדין.