לפני כשנתיים וחצי הזמין נ', תושב הצפון, מכונית מרצדס יוקרתית מדגם GLC 350 ושילם עבורו 252 אלף שקל. במעמד ההסכם עם הסוחר הוא שילם 122 אלף שקל, והוסכם שאת יתרת הסכום, 130 אלף שקל, ישלם כשהמכונית תגיע לישראל.
בין הצדדים סוכם גם ש-נ' יקבל את המכונית תוך 90 מיום ממועד ההזמנה, אבל הוא חיכה וחיכה, החודשים חלפו עברו, וכעבור חצי שנה נ' עדיין לא קיבל אותה. "התקשרתי לברר מה עם קורה עם המכונית, אבל כל פעם התאריך נדחה", טען.
כעבור ארבעה חודשים נוספים, נ' התקשר שוב לסוחר, וזה אמר לו שהמרצדס שהזמין הגיעה לארץ. הוא הסביר לו שכדי להסדיר את המסמכים מול רשויות המס עליו לשלם את 130 אלף השקלים הנותרים, ו-נ' העביר לסוחר את הכסף בהעברה בנקאית.
אלא שמאז ועד היום, כעבור שתיים שלמות, נ' עדיין לא קיבל את המכונית ו והכסף נותר אצל הסוחר, שלא נתן לו הסבר הולם.
נ' החליט להגיש תביעה נגד הסוחר לבית המשפט השלום בעכו, ודרש ממנו פיצוי של 322 אלף שקל על כך שהפר את ההסכם עמו, לא סיפק לו את המכונית ששילם עבורה ולא החזיר לו את כספו, ובגין עוגמת נפש והוצאות משפט. "שילמתי לו, אבל הוא לא טרח לשחרר את המרצדס מרשויות המכס ולהעביר אותה לרשותי כפי שהוסכם", טען.
הסוחר לא הכחיש ש-נ' שילם לו על המכונית ושלא סיפק לו אותה, אבל לטענתו נ' הוא שהפר את ההסכם, ולכן דרש שישלם לו פיצוי של 50 אלף שקל. לדבריו, הוא התחייב לספק את המכונית תשעה חודשים מחתימת ההסכם, ו-נ' אכן הקדים את התשלום על סך 120 אלף שקל למרות שהסביר לו שהדבר לא יזרז את הבאת המכונית.
השופט ג'מיל נאסר שדן בתביעה ציין בפסק הדין כי העובדה שהתובע הקדים את התשלום מוכיחה שמילא את מחוייבותו, ולכן הוא השתכנע שהצדק עם נ' וקיבל את תביעתו. הוא חייב את הסוחר לשלם ל-נ' 279 אלף שקל, ועוד 58 אלף שקל הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.