בגיל 63 החליטו ארנון חרזי לעשות שינוי בחייו ולעבוד כנהג מונית. בעברו היו שלל עבודות אחרות כגון מנקה חלונות, יהלומן ומציל. חרזי חלם על עבודה עם שעות גמישות שתאפשר לו להיות אדון לעצמו.
השלב הבא היה פשוט, אבל רק לכאורה. לפני כשנה ושלושה חודשים הגיע חרזי, תושב תל אביב, לבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. אחד הבודקים ביקש ממנו דגימת שתן, וזו גילתה שרידי קנביס בגופו. חרזי לא התרגש, אבל אנשי המכון דווקא כן. הם הודיעו לו שרישיון הנהיגה שלו נשלל עד להודעה חדשה. "לא מומלץ נהיגה עקב סכנה לנהיגה בכביש", נכתב במסמך הרפואי.
חרזי החליט לצאת למאבק. "בכל יום אלפי אנשים משתמשים בקנביס רפואי ונוהגים", הוא אומר. ""כון שאני משתמש מדי פעם בקנביס, אבל מה הקשר בין משרד הבריאות לשלילת רישיון הנהיגה? הרישיון שלי הוא על מכונית פרטית. באותה מידה צריך לשלול רישיון לכל מי שלוקח תרופות".
חרזי, שלדבריו נותר מחוסר עבודה בעקבות ההחלטה, פנה שוב ושוב למשרד הבריאות בדרישה להחזיר את רישיונו, אבל לא זכה למענה.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "מר חרזי הופנה לבדיקות למכון על ידי רשות הרישוי מתוך סמכותה בגין בקשתו לרישיון רכב ציבורי-מונית. לאור ממצאי הבדיקה שנערכה לו נמצאו מאפיינים שהעלו ספקות גם באשר לכשירותו הרפואית לנהיגה לגבי רישיון בו הינו מחזיק. המכון מייעץ לאגף הרישוי במשרד התחבורה בכל הנוגע לכשירות בריאותית לנהיגה בכל דרגות הרישיון. לאחר סיכום הבירור המקיף שנערך לו במכון וכלל בודקים מארבעה תחומי דעת שונים ובדיקות מעבדה, סוכמה ההמלצה אשר לכשירותו הבריאותית לנהיגה. לאחר מכלול הנתונים, הומלץ על אי כשירותו הרפואית לנהיגה של מר חרזי בכל דרשות הרישיון. המלצת המכון הועברה למשרד הרישוי בינואר 2018, העברת התשובה לנהג בסמכות רשות הרישוי, לרבות אפשרות הגשת ערר או לחילופין מועד לדיון מחודש במכון. היות שלא מומשה זכותו לערר, מר חרזי רשאי לחדש את בקשתו לרישיון בימים אלו (שנה מיום החלטת המכון) באמצעות משרד הרישוי. עם קבלת הפניית הרישוי במכון תיבחן בקשתו לרישיון שוב".
לאחר שפנינו למשרד הבריאות, התייצב חרזי לבדיקות נוספות, וזכה סוף סוף לקבל את רישיון הנהיגה שלו בחזרה. "כל ההליך הזה היה מיותר", הוא מסכם את החוויה.